Stefanović: Povećan broj presuda za pranje novca
17.05.2019 Beograd

Stefanović: Povećan broj presuda za pranje novca

Stefanović: Povećan broj presuda za pranje novca Foto: print screen
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se u Vašingtonu, u okviru posete Sjedinjenim Američkim Državama, sa podsekretarkom za terorizam i finansijsko-obaveštajnu delatnost Ministarstva finansija Sigal Mandelker i tom prilikom kazao da je povećan broj presuda za pranje novca.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Stefanović je rekao da je za period od 20. decembra 2018. do 10. aprila ove godine doneto ukupno 15 presuda za pranje novca.

On je upoznao američku podsekretarku sa koracima koje je Srbija preduzela u borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma, istakavši da su u potpunosti implementirane preporuke FATF-a kako bi Srbija bila skinuta sa "sive liste" te organizacije.

Stefanović je rekao da su unapređeni resursi i kapaciteti u borbi protiv pranja novca, kao i da je Srbija izradila nacionalnu procenu rizika kojom se rukovodi u sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Američka podsekretarka Sigal Mandelker pohvalila je posvećenost Srbije u toj oblasti i istakla neophodnost saradnje dveju država na tom polju.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side