24.05.2019 Beograd

Stefanović poručio maturantima da se ponašaju odgovorno na maturskoj večeri

Stefanović poručio maturantima da se ponašaju odgovorno na maturskoj večeri Foto: Beta
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je danas u Beogradu učenike završnih razreda srednjih škola da se na maturskoj večeri "ponašaju odgovorno" i dodao da će policajci i tokom te večeri "biti uz njih i brinuti o njihovoj bezbednosti".

Stefanović je na svečanosti "Ples sa maturantima", koja se sprovodi u okviru projekta "Matura 2019", istakao da će matursko veče za njih biti "veliki ispit zrelosti" i zamolio ih da "izbegavaju alkohol i da ne sedaju za volan ako piju", navodi se u saoopštenju MUP-a.

"Videli smo previše života izgubljenih u prethodnom periodu baš zato što su ljudi bili neodgovorni. Hoću da vas pozovem da na maturskoj večeri budete odgovorni, a momci i devojke iz MUP-a će tokom proslave mature biti  tu da vas zaštite od svakoga ko bi mogao da vas ugrozi na bilo koji način", rekao je Stefanović.

Projekt "Matura 2019" ima za cilj preventivnu zaštitu učenika završnih razreda srednjih škola, kao i održavanje "povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava".

Na svečanosti su prikazani i edukativni spotovi "Poziv na ples" i poruke javnih ličnosti maturantima "da ne koriste alkohol, drogu i da im matursko veče protekne bez nasilja, koje je uradio MUP u saradnji sa Fakultetom dramskih umetnosti, navodi se u saopštenju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side