Stefanović: Ponovni zahtev Kosova za prijem u Interpol u suprotnosti s pravilima
19.06.2019 Beograd

Stefanović: Ponovni zahtev Kosova za prijem u Interpol u suprotnosti s pravilima

Stefanović: Ponovni zahtev Kosova za prijem u Interpol u suprotnosti s pravilima Foto: Beta/MUP Srbije
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Rusiji da je ponovni zahtev Kosova za prijem u Interpol u suprotnosti sa osnovnim pravilima ove međunarodne policijske organizacije, kao i sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244.

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev, sa kojim je Strefanović razgovarao, potvrdio je da će ta zemlja pružiti podršku i Srbiji na predstojećoj Generalnoj skupštini Interpola kako bi se sprečio prijem Kosova, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, koje navodi da je Stefanović u dvodnevnoj poseti Rusiji povodom 10. Međunarodnog skupa visokih zvaničnika zaduženih za pitanja bezbednosti

Stefanović je naveo da je i "poslednji upad kosovskih bezbednosnih snaga na sever Кosova i Metohije dokaz da se od Prištine nikako ne može očekivati da poštuje međunarodno pravo, niti pravila rada Interpola".

On je upoznao Patruševa i sa poslednjim ugrožavanjem bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji, osvrnuvši se posebno na činjenicu da je tom prilikom pretučen i predstavnik Ujedinjenih nacija.

Кako je naglasio, to je samo još jedan od dokaza da, zahvaljujući predstavnicima prištinskih institucija, na Kosovu nema vladavine prava i zakona, zbog čega je sigurnost Srba dodatno pogoršana.

Stefanović se zahvalio Patruševu na principijelnoj podršci Rusije našoj zemlji povodom statusa Кosova, ali i drugim pitanjima koja se tiču južne srpske pokrajine, saopštio je MUP.

Oni su razgovarali o unapređenju saradnje srpske policije i ruskih bezbednosnih službi u borbi protiv terorizma, kao i organizovanog i drugih vidova kriminala.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side