Stefanović: Ostaje odluka o bojkotu, ponuđene izmene izbornih uslova kozmetika
19.12.2019 | 13:17h ► 14:17h Beograd

Stefanović: Ostaje odluka o bojkotu, ponuđene izmene izbornih uslova kozmetika

Stefanović: Ostaje odluka o bojkotu, ponuđene izmene izbornih uslova kozmetika Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Potpredsednik Stranke Slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je danas da odluka o bojkotu izbora ostaje nepromenjena, navodeći da ponuđene izmene izbornih uslova, o kojima govori vlast, "nisu suštinske, ozbiljne, već kozmetičke".

"Zar treba da pričamo o tome kako će se informisati u biračkim odborima, da li će to preko veb mreže, dok ljude hapse jer otkrivaju lopovluk režima ili ih otpuštaju sa posla ako ga kritikuju", rekao je Stefanović, na konferenciji za novinare.

Kako je rekao, obrazlažući odluku o bojkotu izbora, "želimo da menjamo sistem i da se suočimo sa pravim problemom, a ne sa perifernim stvarima i tehnikalijama".

"Dugo nisam video takav primer kozmetike", rekao je Stefanović, govoreći o izmenama izbornih uslova koje vlast nudi.

 

Posle pada ražima, možda posebno tužilaštvo za Kolubaru

Stefanović je kazao da je od dolaska Srpske napredne stranke na vlast, u toku "besomučna, nekontrolisana pljačka", kao i da su informacije o takvim dešavanjima iz Kolubare takve da bi u vladi stučnjaka, "posle pada režima Aleksandra Vučića", možda trebalo napraviti posebno tužilaštvo za taj slučaj.

"Neka znaju radnici EPS, naročito u Kolubari, vi koji mislite kako ćete prehraniti porodice, koji razmišljate da li će vam neko oduzeti platu, znajte - oni vam oduzimaju platu, troše vašu budućnost. Ili ćete ih zaustaviti ili će sve da proćerdaju, a vi ćete onda da gledate gde ćete, da li ćete za decom u Nemačku", rekao je Strefanović, na konferenciji za novinare

"Mi kao odgovorni ljudi moramo to da zaustavimo i zaustavićemo", rekao je Stefanović, navodeći da zna da je ljude strah i da je ovo o samo "vrh ledenog brega".

On je prethodno naveo, ističući da ima dokumenta o tome, da je EPS zaključio u posledne dve godine jedanaest ugovora sa firmom Nites, vlasnika Miodraga Škrbića vredne 30 miliona evra, na tenderima bez drugih ponuđača, kao i da je u tome učestvovala i firma Slaviše Kokeze pod imenom Prointer.

"To je triling snova koji čine Kokeza, Grčić (Milenko, direktor EPS) i Škrbić. A on suštinski funkcioniše godinama preko javnih preduzeća na ispumpavanju i otimanju para građana, na čelu tog trilinga je Vučić", izjavio je Stefanović, podsetivši da ovakve optužbe iznosi nedeljama a da prozvani ne odgovaraju već ćute čime potvrđuju njegove reči.

On je rekao da i pravosuđe ćuti, dok je istovremeno, "situacija takva da je EPS u dugovima, uvozi struju iz Rumunije, ima problem sa remontima, a cela firma je u velikim problemima".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja