Stefanović: Ne želim da odgovaram na ista pitanja o navodnoj povezanosti mog oca i GIM-a
27.12.2019 Beograd

Stefanović: Ne želim da odgovaram na ista pitanja o navodnoj povezanosti mog oca i GIM-a

Stefanović: Ne želim da odgovaram na ista pitanja o navodnoj povezanosti mog oca i GIM-a Foto: Beta / Slobodan Miljevic
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da ne želi da odgovara na "ista" pitanja o navodnoj povezanosti njegovog oca Branka sa firmom GIM samo da bi to, kako je kazao, bila tema tog dana.

Na pitanje novinara da li je obmanuo predsednika Srbije Aleksandra Vučića kada je kazao da njegov otac nije zaposlen u firmi GIM, rekao je da je o tome više puta o tome govorio i da nikada nikoga nije obanuo i slagao.

Stefanović je novinaru koji je postavio to pitanje kazao da kao odgovor može da uzme njegove odgovore na tu temu sa prethodnih konferencija.

Dodao je da će ostaviti nadležnim institucijama da rade svoj posao, a da o njegovom radu mogu da govore predsednik, Vlada Srbije i Skupština Srbije.

Branko Stefanović pozvezuje se sa privatnom firmom GIM, koja se, između ostalog, bavi preprodajom naoružanja iz valjevske fabrike "Krušik", a koje je, prema tvrdnjama uzbunjivača iz tog preduzeća Aleksandra Obradovića, dobijala po višestruko nižim cenama.

Prema dokumentima koja su objavili novinari, ministrov otac je predstavnik te privante firme.

 

Ministar: Manje krivičnih dela u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je danas saopštio da je za 11 meseci ove godine učinjeno 73.634 krivična dela, što je manje u odnosu na 2018. godinu kada je bilo 77.724 krivična dela.

Stefanović je u Beogradu novinarima predstavio rezultat rada svog ministarstva i rekao da je ove godine zaplena narkotika bila rekordna.

"Zaplenjene su 7,2 tone narkotika u 2019. godini. Prethodne dve godine su u tom pogledu bile bolje nego bilo koje druge godine", rekao je Stefanović.

Rekao je i da su procesuirane 24 organizovane kriminalne grupe, a da je zbog narkotika uhapšeno ili zadržano 820 osoba.

Srbija je, kako je rekao, učestvovala u devet međunarodnih akcija suzbijanja krijumčarenja droge, tokom kojih je zaplenjeno 1,9 tona kokaina i 140 kilograma marihuane.

Stefanović je rekao da su u Srbiji uhapšene 92 osobe po poternicama izdatim preko Interpola, dok je u svetu uhapšeno 210 osoba po poternicama Srbije.

"Kanalima Interpola, Srbija je razmenila 179.661 poruku s drugim državama", rekao je Stefanović.

Govoreći o privrednom kriminalu i korupciji, rekao je da su podnete 292 krivične prijave i uhapšeno 811 osoba zbog nanošenja štete budžetu Srbije, fizičkim i pravnim licima u ukupnom iznosu od 2,8 milijarde dinara.

Stefanović je rekao da je unutrašnja kontrola njegovog ministarstva podnela 132 krivične prijave protiv službenika policije zbog izvršenja 226 krivičnih dela.

Broj krađa vozila u Srbiji, kako je rekao, opao je za 18 odsto, broj teških krađa za 17 odsto, a razbojništava za 23 odsto.

Stefanović je rekao da je aktivnost Saobraćajne policije doprinela smanjenju broja žrtava saobraćajnih udesa: "Stradalo je 12 osoba manje u odnosu na 2018. godinu. Važno je da nijedno dete nije stradalo u zoni škola", rekao je Stefanović.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side