08.12.2018 Beograd

Stefanović: Navodi bivše odbornice Dveri o pretnjama zahtevaju ozbiljnu istragu

Stefanović: Navodi bivše odbornice Dveri o pretnjama zahtevaju ozbiljnu istragu Foto: Beta/Miloš Miškov
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da slučaj bivše funkcionerke Dveri koja je optužila lidera tog pokreta Boška Obradovića za pretnje nasiljem, zahteva ozbiljnu istragu tužilaštva.

 

"Ako se pokaže da je tačno da je dobijala pretnje, to je onda užasan nastavak kampanje nasilja nad ženama jer su Maji Gojković rekli da je 'fuksa', premijerki su pretili silovanjem", kazao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije komentarišući navode bivše odbornice Dveri u Nišu Jelene Đorđević koja je optužila Boška Obradovića da joj je pretio batinama jer je htela da zadrži mandat nakon istupanja iz pokreta.

Ministar je ocenio da postoji "šablon" po kome se nakon pretnji nasiljem koje kako je rekao iznose predstavnici opozicije, "pojavi Dragan Đilas da to relativizuje".

"Ne smemo dozvoliti da bilo ko relativizuje nasilje. Mi nismo pokušali da relativizujemo napad na Borka Stefanovića već smo ga odmah osudili i uhapsili odgovorne, nismo mi prebili novinarke Pinka. Oni su ti koji čine nasilje, koji su pozivali na silovanje premijerke", rekao je ministar.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 8.12.2018, 13:15h Natalija

    Iz gore navedenog,namece se pitanje:da li postoji NE-ozbiljna istraga tizilastva ili bi sve istrage trebale biti ozbiljne?

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side