Stefanović: Najveći deo tvrdnji Marinike Tepić o zataškivanju prebijanja u Novom Sadu izmišljotina
16.09.2020 Beograd

Stefanović: Najveći deo tvrdnji Marinike Tepić o zataškivanju prebijanja u Novom Sadu izmišljotina

Stefanović: Najveći deo tvrdnji Marinike Tepić o zataškivanju prebijanja u Novom Sadu izmišljotina Foto: Beta / MUP
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbacio je danas navode potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da je policija 19 dana zataškavala brutalno prebijanje u Novom Sadu kako bi pomogli osumnjičenom da pobegne, navodeći da je najveći deo njenih tvrdnji "potpuno izmišljen" i da predstavlja nepoznavanje procedura.

Stefanović je za televiziju Pink kazao da se postavlja pitanje da li takve navode treba svakoga dana demantovati jer se i nakon pokazivanja dokaza i podataka "i dalje se u javnost iznose laži".

"Sva procedura rađena je u skladu sa onim što je tužilaštvo naložilo policiji", naveo je on.

Prema njegovim rečima, eventualne propuste u radu policije i tužilaštva ostaje Sektoru unutrašnje kontrole i Republičkom javnom tužilaštvu da obave.

Stefanović je kazao da se slučaj prebijanja dogodio oko 12.30 posle ponoći a da je slučaj prijavljen sutradan oko 11 časova, nakon čega da je policija obavestila tužilaštvo - "odmah kada je dobila saznanja i izveštaj lekara o povredama".

"Bilo je nekih nedoumica i ja sam insistirao, pošto je to tvrdnja iz policije, da se za to izjasne oni koji su postupali te noći, da se poligrafski testiraju, da se provere telefonski pozivi - da li su pozivali u to vreme tužilaštvo", rekao je ministar.

On je rekao da nije bilo nikakvih razloga da bilo ko štiti osumnjičenog za taj zločin.

"Potpuna izmišljotina, a to se nastavlja na set izmišljotina koje su se plasirale u poslednjih nekoliko godina", naveo je Stefanović.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izrazila je ranije danas sumnju da su policija, tužilaštvo ali i vrh države, 19 dana zataškavali brutalno prebijanje u Novom Sadu kako bi osumnjičenom Ivanu Kontiću pomogli da pobegne.

Na konferenciji za novinare ispred sedišta MUP-a Srbije Tepić je novinarima podelila dve službene policijske beleške koje su zavedene pod istim brojem, s tim što se u jednoj tvrdi da je 24. avgusta medicinska sestra iz Kliničkog centra Vojvodine obavestila MUP o pretučenom M. M (28) iz Beograda, da je upućena patrola koja je sa njim obavila razgovor, da povrede još nisu utvrđene i da nastavljaju rad.

Druga beleška je dopunjena time da je utvrđena teška telesna povreda, ali je tek 12. septembra, dan posle objavljivanja snimka u javnosti, tužilac delo prekvalifikovao u ubistvo u pokušaju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side