Stefanović: Korać slobodan čovek u ovom trenutku, policiju boli kad se uhapšeni puste
16.01.2020 Beograd

Stefanović: Korać slobodan čovek u ovom trenutku, policiju boli kad se uhapšeni puste

Stefanović: Korać slobodan čovek u ovom trenutku, policiju boli kad se uhapšeni puste Foto: Beta/Miloš Miškov
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Filip Korać, koga je predsednik Aleksandar Vučić nazvao jednim od najopasnijih dilera droge, "u ovom trenutku je slobodan" čovek u Srbiji, u skladu sa odlukom suda i tužilaštva.

"Srećom, pooštrena je kazna za najteža krivična dela i ostala sa nasiljem, naročito za povratnike i jedva čekam da vidim novu sudsku praksu", rekao je Stefanović za beogradsku TV Hepi, povodom reagovanja Vučića na to što je obustavljena istraga protiv Koraća i povučena poternica.

Stefanović je rekao da se dešavalo da policija "uhapsi nekog iz kriminalne grupe Koraća i drugih grupa i nađe im nelegalno oružje" za teška krivična dela i obračune, a "onda dođete do toga da neko te ljude čak ne stavi u pritvor i kaže: braniće se sa slobode".

"Kako može da se brani sa slobode, a našli mu oružje!?. Ili još gore: dođe do presude, i u njoj ta osoba dobije godinu dana uslovno, 'nanogicu', nekoliko meseci zatvora, nađe se razlog za ublaženje kazne", rekao je Stefanović, napominjući da to policiju "boli".

On je rekao da se, ukoliko se nekom odredi "ozbiljna dugogodišnja kazna" za organizovanje grupe za promet droge, time se poručuje da se zna kakva ga "cena za to čeka".

"Najveći broj tih ljudi su povratnici. Ako ga pošaljete u zatvor na godinu dana, on prvog dana kada izađe radi isto. A ako ga osude na 15-20 godina zatvora, dobro će da razmisle i on i drugi, a osim toga, posle 20 godina zatvora pitanje je da li može to isto da radi", rekao je Stefanović.

On je rekao i da je "glupost" da postoji sukob između njega i Vučića, novodeći da opozicija godinama poteže "istu budalaštinu, jer nema neku ideju da ponudi građanima", dok je za program "Srbija 2020" koji je predstavio predsednik Stranke Slobode i pravde Dragan Đilas, rekao da je "to njihova nova prevara za građane".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Intervju Profesor Džinzu Čen, MIT: Ne postoji država koja će sama rešiti ovu krizu Intervju Profesor Džinzu Čen, MIT: Ne postoji država koja će sama rešiti ovu krizu

  Ako uzmemo u obzir razliku u simptomima širom populacije, od asimptomatskih do fatalnih, bolest koju prouzrokuje SARS-CoV-2 je verovatno rezultat vrlo složene interakcije između virusa i ljudskog imunog sistema. Varijacije koje se pojavljuju u virusu, kao i razlike među ljudima, doprinose simptomima bolesti i krajnjem ishodu, pa je vrlo mala verovatnoća da će jedan lek biti efikasan za sve pacijente, kaže za Novi magazin dr Džinzu Čen.

 • U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte . . . U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte . . .

  Tema broja: Finansije u doba korone - Bankarski sefovi puni - Šta znači doštampavanje bilion evra, neograničena pomoć privredi u Nemačkoj, pet milijardi evra ovdašnjim preduzećima? Kako će preduzeća stizati do zajmova, koji će sektori prvi stradati, a koji prvi izaći na zelenu granu? Kako će se sve te milijarde evra u Srbiji i svetu pravično raspodeliti i ko će biti sudija? Bankari, privrednici sami ili slabost zdravstvenih sistema? - Priredila: Jelena Aleksić

 • Bilčik: Garantovati slobodu medija i izražavanja i tokom vanrednog stanja Bilčik: Garantovati slobodu medija i izražavanja i tokom vanrednog stanja

  Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je da je od suštinske važnosti da se garantuju sloboda medija i sloboda izražavaja čak i tokom vanrednog stanja.

 • Tiodorović: Sada smo u udarnom talasu, nije vreme za diskusije o demokratiji Tiodorović: Sada smo u udarnom talasu, nije vreme za diskusije o demokratiji

  Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa Branislav Tiodorović izjavio je da se nalazimo u "udarnom talasu i to će sigurno da traje negde do Vaskrsa, a to je optimistički i uslovljeno održavanjem socijalne distance".

 • U KC Vojvodine 126 pacijenata zaraženih koronavirusom U KC Vojvodine 126 pacijenata zaraženih koronavirusom

  U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 126 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je osmoro u izuzetno teškom stanju i nalaze se na respiratorima.

 • Pao deo fasade u centru Beograda, povređena žena Pao deo fasade u centru Beograda, povređena žena

  U centru Beograda je pao deo fasade i tom prilikom je povređena četrdesettrogodišnja žena, javlja RTS.

 • Popović: Senat zabrinut zbog kažnjavanja sveštenika i docenta Milićevića Popović: Senat zabrinut zbog kažnjavanja sveštenika i docenta Milićevića

  Članovi Senata Univerziteta u Beogradu (UB) jednoglasno su se složili da izdaju saopštenje, u kome će, kako je rekla rektorka Ivanka Popović, "odmereno" i "biranim rečima" izraziti zabrinutost zbog situacije u kojoj se našao docent Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta (PBF) Vukašin Milićević.

 • Indeks: Vučić koristi pandemiju za suspenziju institucija, ukidanje sloboda Indeks: Vučić koristi pandemiju za suspenziju institucija, ukidanje sloboda

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pandemiju koronavirusa prvenstveno iskoristio za uvođenje vanrednog stanja, suspenziju rada parlamenta i preuzimanje još veće moći, uz psihološko-policijski teror nad građanima kroz kombinaciju svakodnevnih javnih istupa i drakonskih mera i ad hok ukidanja građanskih sloboda, piše hrvatski portal Indeks (Index.hr).

 • Lazović: Vučić u političkoj kampanji, građani i opozicija u karantinu Lazović: Vučić u političkoj kampanji, građani i opozicija u karantinu

  Aktivista Inicijative na davimo Beograd Radomir Lazović izjavio je da, uprkos opštoj opasnosti od koronavirusa, režim sprovodi političku kampanju kako bi dobio na rejtingu i kako bi iz ove situacija "Aleksandar Vučić izašao kao spacilac".

 • Novi način obaveštavanja KC Niš o stanju obolelih od koronavirusa Novi način obaveštavanja KC Niš o stanju obolelih od koronavirusa

  Klinički centar u Nišu uveo je novi "protokol" o obaveštavanju porodica o zdravstvenom stanju njihovih članova hospitalizovanih zbog koronavirusa, tako da svakoga dana u 13 sati zdravstveno osoblje KC Niš najbližim članovima porodice, ispred "čistih" ulaza u klinike koje zbrinjavaju pacijente sa virusom Covid-19, daje sve potrebne infomacije, saznaje agencija Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side