17.06.2018 Beograd

Stefanović: Izveštaj o slučaju Stefana Cvetkovića prosleđen tužilaštvu

Stefanović: Izveštaj o slučaju Stefana Cvetkovića prosleđen tužilaštvu Foto: Beta / Milan Obradović
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je izveštaj o slučaju novinara Stefana Cvetkovića sa njegovim iskazom prosleđen tužiocu i dodao da će Cvetković danas biti kod kuće.

Stefanović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a naveo da je bilo mnogo nelogičnosti u celom slučaju i u samoj Cvetkovićevoj izjavi.

Prema rečima Stefanovića poligraf je pokazao da odgovori na nekoliko pitanja nisu bili tačni.

Kako je dodao Stefanović, na jedno od direktnih pitanja da li je u svemu učestvovao neko iz njegovog privatnog miljea, Cvetković rekao "ne", a poligraf je pokazao da to nije tačno.

"Očekujem da će on dati sva razjašnjenja, jer je popuno jasno da je u ovome učestvovalo više lica", rekao je Stefanović.

Prema rečima Stefanovića, nejasnoće unose svedočenja o tome da je Cvetkovića neko pratio i sat koji je pronađen na mestu navodne otmice.

Rekao je da je sat pronađen ispred vozila bio jedan od ključnih faktora, da su izolovani otisci i uzorci DNK, ali da pripadaju samo Cvetkoviću.

Dodao je i da su očevici sa lica mesta, kada su svedočili, rekli da su čuli normalan razgovor koji je trajao neko vreme, a da je potom Cvetković nestao.

Stefanović je naveo i da je novinar rekao da je praćen i da se nalazio na pumpi, sa koje su pregledani snimci, ali, kako kaže ministar, na njima nije bilo njega niti bilo kog drugog vozila.

Naglasio je da je Cvetković sve vreme bio na bezbednom mestu i da su urađene sve zdravstvene analize.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side