14.09.2018 | 14:58h ► 17:05h Beograd

Stefanović i novi ambasador Austrije o saradnji srpske i austrijske policije

Stefanović i novi ambasador Austrije o saradnji srpske i austrijske policije Foto: Beta / MUP Srbije / DS
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Austrije u Srbiji Nikolausom Luterotijem o dosadašnjoj saradnji srpske i austrijske policije, koju su ocenili kao dobru.

Stefanović je Luterotiju izneo stav MUP Srbije po pitanju zahteva za članstvo Kosova u Interpolu, navodi se u saopštenju MUP.

Ministar i ambasador konstatovali su da će unapređenje i jačanje saradnje dveju policija doprineti većoj bezbednosti i Srbije i Austrije.

 

Stefanović: Intenzivne kontrole saobraćaja u blizini škola i u narednom periodu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da zahvaljujući intenzivnom radu policije i akcijama edukacije najmlađih u saobraćaju, nije bilo slučajeva stradanja dece u saobraćaju u blizini škola.

Prisustvujući izvođenju predstave "Pažljivko" za đake prvake u beogradskoj Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić", Stefanović je kazao da će MUP u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i školama, nastaviti da edukuje najmlađe kako da budu što bezbedniji i sigurniji u saobraćaju."Mališani kroz predstavu mogu na kreativan način da čuju šta je najvažnije što treba da znaju iz oblasti bezbednosti u saobraćaju, dok će ih kroz predmet Osnovi bezbednosti dece policijski službenici naučiti što mogu da urade da budu potpuno sigurni kada se prevoze kao putnici automobilima, kada su na ulici, na putu od kuće do škole", kazao je Stefanović a preneo MUP.

On je najavio da će policija i u narednom periodu nastaviti sa prisustvom i intenzivnom kontrolom brzine kretanja i poštovanje saobraćajnih propisa u blizini škola.

autor: JU/AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side