Stefanović: Građani imaju poverenje u policiju jer postiže sve bolje rezultate
24.09.2020 | 10:07h ► 10:43h Beograd

Stefanović: Građani imaju poverenje u policiju jer postiže sve bolje rezultate

Stefanović: Građani imaju poverenje u policiju jer postiže sve bolje rezultate Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija beleži iz godine u godinu sve bolje rezultate, "daje sve od sebe da bi građanima dan bio miran i normalan i "rekao bih i bezbednosno dosadan, kako policija i najviše voli".


"Upravo zato što svoju ljubav prema Srbiji dokazuju delim svakodnevno ovaj poziv je danas u našoj zemlji cenjen i narod uzvraća poverenjem u policiju", rekao je Stefanović, na promociji polaznika 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, u nastavnom centru Makiš.

Prema njegovim rečim, na poslednji konkurs za 1. 060 polaznika javilo se više od 6. 000 kandidata, što "pokazuje da su ljubav prema Srbiji i borba da pobedi dobro opet u modi".

On je rekao da će im ovaj poziv "omogućiti poseban osećaj - da su pomogli ljudima i da je pobedilo dobro".

Stefanović je rekao da kad pogleda "redove momaka i devojaka u plavim uniformama" prva reč koja mu se nameće je poverenje, "u ljude koji su odlučili da se posvete profesiji bez koje građani ne bi mogli da imaju stabilnu, bezbednu i siguru zemlju".

 

Vučić mladim policajcima: Preuzeli ste breme odgovornosti, bićete svima krivi za sve

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas polaznicima Centra za osnovnu policijsku obuku da su preuzeli na sebe breme odgovornosti kakvo da sada nisu imali i da će zbog toga "svima biti krivi za sve".

"Izabrali ste divno i časno zanimanje zato što ste stali uz svoju državu, od danas ste 'de fakto' i 'de jure' ljudi koji brinu za svoju državu i nema nikoga ko bi glasnije mogao da kaže da im je preče da brane Srbiju", kazao je Vučić tokom promocije 23. i 24. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku u Beogradu.

Vučić je rekao da je uvek najlakše biti protiv države, a da je zadatak na novim pripadicima policije da budu uz državu i da se po tome razlikuju. "Najlakše je pronaći krivca za sve. Kad vam budu vikali da idete na Kosovo oni koji ne umeju da nađu Kosovo na mapi i uzvikuju uvredljive parole, vi znajte da radite najbolje za Srbiju. Danas ste uradili pravu stvar i napravili najbolji izbor", istakao je Vučić.

Naveo je da će Srbija nastaviti da poboljšava uslove rada u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) kako bi zaposleni bili ponosni na sebe i imali bolji život.

Vučić je dodao je u Srbiji 23,9 odsto manje kriminala nego pre jedne decenije, "dramatično" manje ubistava ali i naglasio da to nije dovoljno i da mora biti bolje.

"Iako ste svojim roditeljima i najbližima tek devojke i mladići, vi ne smete tako da se osećate. Pred vama su teški i odgovorni zadaci i morate da preuzmete na sebe breme odgovornosti kakvo niste imali do sada", izjavio je predsednik Srbije.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side