20.07.2018 | 11:09h ► 12:44h Beograd

Stefanović: Čini mi se da neće doći do susreta Pacolija sa predstavnicima BNV u Novom Pazaru

Stefanović: Čini mi se da neće doći do susreta Pacolija sa predstavnicima BNV u Novom Pazaru Foto: Beta / Milan Obradović
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da mu se čini da do susreta ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija i predstavnika Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) u Novom Pazaru neće doći.

"Nećemo dozvoliti da se destabilizuje Srbija", rekao je Stefanović upitan da prokomentariše informacije da je Pacoli zatražio dozvolu da dođe u Novi Pazar.

Zamenik premijera Kosova i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je u četvrtak da je zatražio dozvolu od Beograda da 21. i 22. jula zvanično poseti Novi Pazar i Sandžak.

Bošnjačko nacionalno veće pozvalo je ranije Pacolija na sednicu Nacionalnog veća Bošnjaka i debatu "Proces uspostavljanja regionalne stabilnosti i saradnje na Balkanu" 21. i 22. jula.

Taj poziv BNV izazvao je kritike u srpskoj javnosti s obzirom da je Pacoli pozvan kao ministar Republike Kosova, čiju nezavisnost Beograd ne priznaje.
 

 

Stefanović: Mnogo toga se ne slaže u Cvetkovićevim izjavama

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je slučaj novinara iz Bele Crkve Stefana Cvetkovića veoma neobičan i dodao da se u najmanju ruku mnogo toga ne slaže u izjavama koje je o doživljenim napadima dao na saslušanju.

Sa Cvetkovićem je obavljen razgovor, nadležnima nije rekao suštinski ništa osim da mu je potrebno četiri pet dana da bi se sabrao i informacije dostavio nadležnom tužiocu, ;rekao je Stefanović novinarima upitan da prokometariše najnovije tvrdnje Cvetkovića da su u sredu naveče na njega pucale nepoznate osobe.

Stefanović je podsetio da Bela Crkva nije toliko mala da niko ne bi čuo pucanj da ga je bilo, a kamoli više pucnjeva ili rafal.

Malo je čudno, nema ni čaure, ni svedoka, ni tragova od metaka, u ;najmanju ruku mnogo toga se ne slaže, ali ćemo sačekati rezultate, rekao je ministar novinarima nakon dodele rešenja za prijem u radni odnos u MUP diplomiranim studentima Kriminalističko policijske akademije, polaznicima 14. klase Centra za osnovnu policijsku obuku i 2. klase Osnovne obuke za pripadnike vatrogasno – spasilačkih jedinica.

Nameće se zaključak da se nešto ne slaže ni sada, ni u slučaju otmice tokom koje je Cvetković telefonirao i slao poruke i naveo da su ga otmičari na kraju pitali gde želi da ga ostave, rekao je Stefanović.

Novinar iz Bele Crkve naveo je da su u sredu uveče nepoznate osobe pucale na njega, a da ga je zatim oko 11.00 policija privela da da izjavu u svojstvu građanina. U Višem javnom tužilaštvu u Pančevu je rečeno da je to tužilaštvo formiralo predmet i pokrenulo predistražni postupak.

Cvetković je nestao sredinom prošlog meseca i pojavio se nakon dva dana, tvrdeći da je kidnapovan. U potragu za Cvetkovićem bili su uključeni pripadnici Žandarmerije, BIA, kriminalističke policije, ronioci, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova. Međutim, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu su protiv novinara iz Bele Crkve pokrenuli istragu i podigli krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanje otmice.

 

Stefanović: Bolje priča o saradnji, nego zveckanje oružjem i priče o prošlosti

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da bi voleo da u regionu bude više saradnje i ljudi koji grade mir, a manje onih koji pričaju o oružju.

"Nadam se da stalno pominjanje oružja i zveckanje njime ne znači ništa loše po ljude u okruženju, a više bih voleo da pričamo o saradnji, umesto da se svaki dan vraćamo u prošlost u kojoj su činjeni teški ratni zločini, a oni protiv Srba najmanje su istraživani", rekao je Stefanović novinarima upitan da prokomentariše izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da su Hrvati i Albanci braća po oružju.

Stefanović je izrazio nezadovoljstvo zbog trenda da se iznose priče kojima se dižu tenzije i dodao da Srbija u tome neće učestvovati.

Srbija je zemlja koja se bori za svoju bolju budućnost, bolju budućnost dece, i bićemo snažni da branimo svoju zemlju, rekao je minisar i dodao da to potvrđuje i današnja svečanost prijema u radni odnos novih 272 policajca i vatrogasca-spasioca.

"Želimo da gradimo budućnost i ne želimo nikom zlo, ali smo sposobni da branimo svoj narod", rekao je Stefanović

Stefanović je danas uručio rešenja za prijem u radni odnos u MUP diplomiranim studentima Kriminalističko policijske akademije, polaznicima 14. klase Centra za osnovnu policijsku obuku i 2. klase Osnovne obuke za pripadnike vatrogasno – spasilačkih jedinica.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side