18.06.2018 Beograd

Stefan Cvetković: MUP mi je dodelio 24-časovno obezbeđenje

Stefan Cvetković: MUP mi je dodelio 24-časovno obezbeđenje Foto: Medija centar
Novinar Stefan Cvetković izjavio je danas da mu je Ministarstvo unutrašnjih poslova dodelilo 24-časovno obezbeđenje.

"Rečeno mi je da su procene moje bezbednosti takve da mi je potrebno 24-časovno obezbeđenje MUP-a. Ja sam rekao da se ne protivm tome, ukoliko je njihova procena takva", rekao je Cvetković agenciji Beta.

On je ranije najavio da će sutra u 13 sati održati konferenciju za novinare u Medija centru u Beogradu.

Cvetković je rekao da će se obratiti novinarima bez obzira na nove okolnosti koje se tiču njegove bezbednosti.

Njegov nestanak prijavljen je prošle srede kasno uveče, a u petak su predstavnici vlasti na vanrednoj konferenciji za novinare obavestili javnost da je Cvetković pronađen.

Potom je u petak uveče tužilac iz Okružnog javnog tužilaštva iz Vršca Tihomir Knežević rekao agenciji Beta da je Cvetkovićevo davanje izjave policiji završeno i da je izjavu dao u svojstvu oštećenog.

Međutim, od petka uveče pa do nedelje popodne niko nije znao gde se Cvetković nalazi, pa ni njegovi roditelji.

Cvetković se pojavio u Beloj Crkvi, gde živi s roditeljima, u nedelju popodne i rekao agenciji Beta da je stigao kući, da nije povređen i da će u narednim danima održati konferenciju za novinare na kojoj će "do najsitnijih detalja" saopštiti javnosti šta se sve s njim dešavalo.

"Celokupnoj javnosti, međunarodnim i domaćim organizacijama, svima zahvaljujem na svemu što su uradili za mene. Da nije bilo reakcije javnosti, ne bismo se danas čuli", rekao je Cvetković agenciji Beta.

Dodao je da i njemu i njegovoj porodici mnogo znači to što nisu bili ostavljeni sami.

"Javnost je poslednje što je brana apsolutnom ludilu. A od tog ludila treba da se plaše i oni koji ga prave. Ja ću do najsitnijh detalja da obavestim javnost, to je moja obaveza prema javnosti", kazao je Cvetković.

"Danas mi je omogućeno da se slobodno krećem", rekao je tada Cvetković i dodao da ga je policija zvanično obavestila da ima svojstvo oštećenog i da su ga zamolili da se u javnosti ne oglašava, kako ne bi ometao istragu.

"Sarađujem s policijom, svaki njihov zahtev sam ispoštovao i danas sam zamoljen ne budem javno prisutan. To ću neko vreme da poštujem", rekao je Cvetković.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side