SSP traži od REM-a da zabrani predizborni spot sa detetom
30.05.2020 Beograd

SSP traži od REM-a da zabrani predizborni spot sa detetom

SSP traži od REM-a da zabrani predizborni spot sa detetom
Stranka slobode i pravde zahtevala je danas od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da u roku od 24 časa zakaže vanrednu sednicu na kojoj će zabraniti emitovanje najnovijeg predizbornog spota Srpske napredne stranke, navodi se u saopštenju.

Ta stranka je ocenila spot, u kome predsednik Srbije Aleksandar Vučić "zloupotrebljava maloletnu devojčicu u političke svrhe", svu decu u Srbiji dovodi u poziciju da postanu "medijske žrtve".

"Ovaj predizborni spot je najgrublje kršenje Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta i Kodeksa o zaštiti dece od političkih zloupotreba, i nezabeležen je u istoriji predizbornih kampanja u savremenom svetu. REM ima obavezu propisanu Zakonom o elektronskim medijima i Pravilnikom o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga da odmah zabrani emitovanje ovog spota, pre nego što nastupi još veća šteta od njegovog emitovanja, odnosno još veće uznemirenje dece i roditelja", navodi SSP.

U saopštenju su takođe pozvali sve državne institucije, novinarska udruženja, i organizacije za zaštitu prava dece da "dignu glas protiv nezabeležene zloupotrebe dece radi očuvanja nedemokratske vlasti jednog čoveka".

"Pozivamo i misiju Evropske unije i Organizaciju za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) da se javno oglase i osude ovu manipulaciju dece, koja je samo još jedan dokaz da u Srbiji 21. juna nema nikakvih izbora, već je to samo pozorišna predstava Vučićevog režima u kojoj su žrtve svi građani Srbije, pa čak i deca", ocenjuje SSP.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side