SSP smenila Marka Bastaća sa mesta predsednika beogradskog odbora, umesto njega Stefanović
06.06.2020 Beograd

SSP smenila Marka Bastaća sa mesta predsednika beogradskog odbora, umesto njega Stefanović

SSP smenila Marka Bastaća sa mesta predsednika beogradskog odbora, umesto njega Stefanović Foto: PrtScn
Stranka slobode i pravde (SSP) smenila je danas Marka Bastaća sa mesta predsednika beogradske organizacije te stranke i umesto njega postavila Borka Stefanovića, zamenika predsednika SSP-a.

SSP je saopštila da Bastać nije sprečio pojedine članove opštinskog odbora da, suprotno odlukama stranke o bojkotu izbora na svim nivoima, učestvuju na izborima.

"Danas je raspušten Opštinski odbor SSP na Starom gradu, jer su pojedini članovi suprotno odlukama stranke o bojkotu izbora na svim nivoima bili uključeni u izborne radnje koje su rezultirale predajom liste "'Čuvamo Stari grad - Ujedinjena opozicija'", saopštila je SSP.

U saopštenju se podseća da je SSP čvrsto opredeljena za bojkot na svim nivoima i da svi koji na bilo koji način učestvuju u lažnim izborima ne mogu biti njen deo.

"Jedini način da se na ovim izborima ne glasa za Vučića je da se izbori bojkotuju. Sve drugo je učestvovanje u pokušaju da se obmanu građani, i stvori privid da izbori u Srbiji postoje", dodaje se u saopštenju.

"Predsedništvo SSP je donelo odluku da smeni Marka Bastaća sa mesta predsednika beogradske organizacije SSP-a,  jer nije sprečio aktivnosti zbog kojih je opštinski odbor raspušten. 

Cilj nam je da dodatno ojačamo gradsku organizaciju, i pripremimo se za prevremene gradske izbore za koje ćemo se izboriti zajedno sa građanima. Izbore na kojima ćemo pobediti Vesića, i niegovu ekipu koja već godinama maltretira Beograđane", navodi se u saopštenju.

Na mesto poverenika za Beograd postavljen je Borko Stefanović, zemenik predsednika SSP-a, kaže se na kraju saopštenja.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side