16.02.2019 Beograd

Srpska lista: Zašto su ubice 12 Srba u Livadicama i dalje na slobodi?

Srpska lista: Zašto su ubice 12 Srba u Livadicama i dalje na slobodi?
Srpska lista saopštila je danas da se 18 godina čeka pravda i hapšenje zločinaca koji su oduzeli 12 života Srbima u selu Livadice kod Podujeva na Kosovu i upitala zašto su ubice i dalje na slobodi i zašto međunarodna zajednica o tome ćuti i danas.

"Na današnji dan sećamo se nevino stradalih Srba u Livadicama koji i nakon 18 godina čekaju pravdu i hapšenje zločinaca koji su oduzeli 12 života", saopštila je Srpska lista.

Po navodima Srpske liste, "16. februara 2001. godine ekstremisti na Kosmetu su poslali jasnu poruku svim Srbima da se ne vraćaju na svoja imanja, u svoje domove, sela i gradove".

"Istog dana i svih narednih do dana današnjeg poruku je poslala i međunardona zajednica da nije spremna da odgovorne kazni iako je za to imala dokaze i time pošalje jasnu poruku da nasilje nad Srbima nije dozvoljeno. Nažalost, kako su ćutali tada, tako ćute i danas", navela je Srpska lista.

Dodala je da u ime stradalih, njihovih porodica, kao i zarad mira i pomirenja javno pitaju zašto su ubice 12 Srba na slobodi i zašto ne služe kazne i kako do pomirenja dok su zločinci na slobodi.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side