22.10.2017 ► 23.10.2017 Pristina

U devet od deset opština sa srpskom većinom na Kosovu pobedili kandidati Srpske liste

U devet od deset opština sa srpskom većinom na Kosovu pobedili kandidati Srpske liste Foto: Beta/ Sasa Djordjevic
Prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije kandidati Srpske liste su pobedili u devet od deset opština sa srpskom većinom.

U severnoj Mitrovici je za gradonačelnika u prvom krugu glasanja izabran Goran Rakić, u Leposaviću Zoran Todić, dok je u Zubinom Potoku pobedio Stevan Vulović.

U prvom krugu su pobedili i Svetislav Ivanović u Novom Brdu, Bratislav Nikolić u Štrpcu i Vučina Janković u Zvečanu.

U narednom četvorogodišnjem mandatu Gračanicu će voditi Srdjan Popović, Ranilug Gradimir Mikić a Parteš Dragan Petković.

U opštini Klokot kandidati za gradonačelnika u drugom krugu glasanja 19. novembra su Strahinja Spasić iz Srpske liste i Božidar Dejanović iz Gradjanske incijative.

 

Srpska lista ubedljiv pobednik u opštinama sa srpskom većinom

Prema preliminarnim rezultatima NVO "Demokratija na delu", Srpska lista vodi u skoro svim opštinama sa srpskom većinom.Kako je saopšteno, u opštini Leposavić Srpska lista je dobila 61,68 odsto glasova, u opštini Štrpce  70,54 odsto, u Novom Brdu 52,6 odsto, a u opštini Zubin Potok 79,64 odsto glasova.

Srpska je prema ovim rezultatima pobedila i u opštinama Zvečan sa 71,59 odsto, Gračanica sa 86,91 i Ranilug sa 77 odsto.

U opštinama Parteš-Vrbovac Srpska lista je dobila 61,65 odsto glasova, a u Severnoj Mitrovici 63,56 odsto.

Najavljeno je da će CIK tokom sutrašnjeg dana objaviti preliminarne rezultate današnjih izbora za gradonačelnike i odbornike u 38 opština na Kosovu.

Na današnjim lokalnim izborima pravo glasa imalo je 1.890.000 stanovnika Kosova. Oni su glasali na 889 glasačkih centara i 2.490 glasačkih mesta.

Na izborima je učestvovao 91 politički subjekt, od toga jedna koalicija, 35 političkih stranaka, 30 građanskih inicijativa i 25 nezavisnih kandidata.

Na ovogodišnjim lokalnim izborima takmičio se 7.091 kandidat, od toga 204 kandidata za gradonačelnike 38 opština na Kosovu, odnosno 6.887 kandiidata za odbornike u opštinama.

Izbore je posmatralo oko 32.000 domaćih i stranih posmatrača. 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side