19.10.2019 Kosovska Mitrovica

Srpska lista podržala poziv SAD prištinskim organima da ubrzaju istragu ubistva Olivera Ivanovića

Srpska lista podržala poziv SAD prištinskim organima da ubrzaju istragu ubistva Olivera Ivanovića
Srpska lista podržala je danas poziv ambasade SAD u Prištini kosovskom tužilaštvu i policiji da ubrzaju istragu o ubistvu Olivera Ivanovića i zatražila od prištinskih vlasti da javnosti predstave dokaze koje imaju o tom slučaju, pošto je kako se navodi, "sam tužilac više puta ponovio da ih nema".

Lista je u saopštenju ocenila da odugovlačenje tog procesa "otvara prostor da se ubistvo Olivera Ivanovića i posle 21 meseca politički zloupotrebljava, koristi zarad zastrašivanja i neosnovanog kriminalizovanja Srba, celog severa Kosova i države Srbije, te izgovore za filmske upade nekakvih naoružanih specijalnih formacija na sever Кosmeta i u porodične domove, maltretiranje, blaćenje i progon uglednih i časnih Srba, koji nisu spremni da budu poslušnici Prištine".

"Kosovsko tužilaštvo, koje umesto da posle skoro dve godine predstavi dokaze o nečijoj krivici, od ovog slučaja, u saradnji sa policijom i određenim centrima moći, pravi politički kontrolisan spektakl i ambijent za sprovođenje antisrpske politike i progon Srba. Ukoliko se tužilaštvo i policija ogluše o ovaj poziv ambasade SAD, to će samo još jednom potvrditi da su pod političkim pritiskom u funkciji zastrašivanja i proterivanja Srba, a ne da im je cilj rešavanje ovog gnusnog zločina", ocenila je Srpska lista.

Ambasada SAD u Prištini objavila je juče na zvaničnom Tviter nalogu da je važno da se nadležne institucije udruže kako bi se unapredila istraga ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

"Važno je da se tužilaštvo i policija udruže kako bi unapredili istragu ubistva Olivera Ivanovića i preduzeli mere i obezbedili pravdu za sve građane", objavila je ambasada SAD.

Oliver Ivanović ubijen je 16. septembra 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice a istraga tog slučaja još uvek traje.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex eng
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side