20.04.2017 Priština

Srpska lista: Ivan Todosijević novi ministar u Vladi Kosova

Srpska lista: Ivan Todosijević novi ministar u Vladi Kosova Foto: Beta / Armenija Zajmi Bešević
Srpska lista je saopštila da su danas njeni koalicioni partneri - Demokratski savez Kosova Ise Mustafe i Demokratska partija kosova Kadrija Veseljija, prihvatili predlog Srpske da se na mesto razrešenog ministra Ljubomira Marića, kao ministar za lokalnu samoupravu u Vladi Kosova postavi Ivan Todosijević.

Todosijević je danas i zvanično postavljen na tu ministarsku funkciju.

Saopšteno je da je Srpska lista predložila da Mirjana Jevtić koja je ranije bila postavljena na mesto ministra lokalne samouprave, ubuduće bude zamenica ministra u Ministrastvu za rad i socijalno staranje.

Izvor iz Srpske liste rekao je za Betu da je Mirjana Jevtić ovom kadrovskom promenom vraćena na mesto gde je i ranije radila.

U saopštenju se navodi da je i ovaj predlog prihvatio premijer Kosova.

"Ove predloge promena podržava većina članova poslaničkog kluba Srpske liste u Skupštini Kosova. Ove promene su isključivo u svrhu boljeg i efikasnijeg rada Srpske liste kroz centralne institucije", navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Izvor Srpske rekao je za Betu da su ove kadrovske promene između ostalog bile uzrok nedavnog žučne rasprave među pojedinim članovima Srpske liste.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw