09.11.2018 Beograd

Srpska lista: Delovaćemo potpuno opoziciono

Srpska lista: Delovaćemo potpuno opoziciono
Srpska lista najavila je danas da će zbog uvođenja poreza od 10 odsto na proizvode iz centralne Srbije u Skupštini Kosova delovati potpuno opoziciono, kao i da će pozvati građane na mirne proteste ako te mere ne budu povučene.


Oni su naveli da neće podržavati predloge Vlade Kosova, a da će podržati svaki predlog za njeno rušenje.

Srpska lista zahteva momentalno povlačenje tih mera za koje je ocenila da "najdirektnije ugrožavaju opstanak Srba na Kosovu i Metohiji povećanjem cena osnovnih životnih namirnica".

"Ne tražimo ništa novo, već zahtevamo poštovanje postojećeg sporazuma CEFTA (Srednje-evropski sporazum o slobodnoj trgovini - Central European Free Trade Agreement), konačni početak primene briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština i drugih obaveza prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i svima u regionu", navela je Srpska lista u saopštenju.

Srpska lista je navela da je prinuđena na takav vid političkog delovanja da bi "zaštitila vitalne interese građana srpske nacionalnosti, koji već trpe veliku štetu zbog protivpravnog delovanja Prištine".

"Srbi na Kosovu i Metohiji ne mogu i ne žele da budu taoci neodgovornih albanskih predstavnika i njihove demagoške i hirovite borbe za sopstveni politički opstanak", zaključilla je Srpska lista u saopštenju.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side