SPS ipak za dogovor sa MMF-om
01.07.2012 Beograd

SPS ipak za dogovor sa MMF-om

SPS ipak za dogovor sa MMF-om
Funcioner socijalista Branko Ružić kaže da je SPS ipak za pregovore sa MMF-om, ali ne za 'slepo aminovanje' predloga MMF-a.

 

 

Interesi srpskih građana i privrede moraju biti na prvom mestu, navodi Ružić i dodaje da neće biti zamrzavanja plata i penzija.

On kaže da će politička platforma nove vlade biti zasnovana na "realističnom pristupu" sa što širim konsenzusom po pitanju Kosova i Metohije, dobijanju datuma za otpočinjanje pregovora o ulasku u EU, produbljivanju političke i ekonomske saradnje sa Ruskom Federacijom, Kinom i SAD.

"Regionalna saradnja će dobiti potpunu afirmaciju aktivnom i prepoznatljivom ulogom predsednika Dačića. Kontinuirana saradnja na svim poljima sa RS je nešto što je konstanta svake srpske vlade od „Dejtona“ naovamo", navodi Ružić.

Upitan zašto se SPS razišao sa DS-om i da li je želja da Dačić bude premijer razlog, Ružić tvrdi da su razgovori bili korektni ali niej postignut konsenzus u vezi sa programskim okvirom, pre svega kada je reč o određenim ekonomskim merama.

"Takođe, nismo uspeli da se sporazumemo ni o brojčanom kapacitetu buduće parlamentarne većine. Na ozbiljan način sagledavamo pitanje formiranja vlade, a ne kroz prizmu nečijih sujeta i trgovinu mandatima", kaže Ružić.

Upitan da li će se nova vlast zalagati za departizaciju, on kaže da departizacija ne sme biti demagoška floskula, već sistemski pristup oko kojeg je potreban konsenzus.

"Mi nismo protiv unapređenja funkcionisanja sistema, ali takođe smatramo da politička pripadnost kvalitetnih, dokazanih i uspešnih rukovodilaca ne sme da ih diskvalifikuje kada se određuje rukovodeći kadar u bilo kom sektoru", kaže Ružić.

izvor: Novosti
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side