Sprečeno izbacivanje majke s dvoje dece iz stana na ulicu u Novom Sadu
11.10.2019 Novi Sad

Sprečeno izbacivanje majke s dvoje dece iz stana na ulicu u Novom Sadu

Sprečeno izbacivanje majke s dvoje dece iz stana na ulicu u Novom Sadu
Aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom" sprečili su danas nenajavljeno izbacivane samohrane majke Ane Risteske i njeno dvoje dece, iz njihovog stana u Novom Sadu.

Pored zamenika izvršitelja, policajaca i predstavnika novosadskog Centra za socijalni rad, prisutan je bio i kupac stana na Telepu, ali su svi otišli posle kratkog razgovora sa ocem Ane Risteske, Nikolom, pošto ih aktivisti nisu pustili u dvorište.

Porodica živi godinama pod neograničenim trajanjem zakupa u tom stanu koji se u katastru vodi na porodičnu firmu, ali je svoj udeo u njoj prodao bivši zet Ane Risteske koji je, rekla je ona za agenciju Beta, napravio firmi tri miliona dinara duga, zbog čega je stan prodat na javnoj licitaciji.

Risteska tvrdi da o tome nije bilo obaveštenja, sve dok nije došao kupac stana i rekao im da se isele.

Dodala je da su zbog toga protiv direktora i suvlasnika podnete krivične prijave.

Aktivista "Krova nad glavom" Nemanja Pantović rekao je za Betu da je to komplikovan slučaj u kojem je kršen zakon, falsifikovana dokumentacija, zbog čega će samohrana majka s dvoje dece završiti na ulici, iako nema nikakve veze sa dugovima.

"Mi branimo majku s decom koja apsolutno nema nikakve veze sa poslovnim kombinacijama koje su prethodile ovome danas. Ona je žrtva malverzacija koje još nisu dobile sudski epilog, ali bi zbog toga trebalo da ostane na ulici. Tome se protivimo", kazao je Pantović.

Pre no što je otišao, kupac stana se posvađao s aktivistima Združene akcije "Krov nad glavom" Markom Đelevićem i Mihajlom Nikolićem, kojima je zapretio "da će ih naći na fakultetu".

Njih dvojica su juna pretučena u Kampusu Novosadskog univerziteta, a počinioci još nisu nađeni.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side