29.12.2017 Beograd

Sporazum Vlade Srbijie i PKS o 'digitalnoj transformaciji privrede'

Sporazum Vlade Srbijie i PKS o 'digitalnoj transformaciji privrede' Foto: Novi magazin / SA
Privredna komora Srbije (PKS) i Kancelarija Vlade Srbije za informacione tehnologije i elektronsku upravu su danas potpisale "Sporazum o saradnji radi podrške efikasnom sprovođenju digitalne transformacije privrede Srbije".

PKS je saopštila da su tim sporazumom predviđene zajedničke aktivnosti "na unapređenju primene informacionih tehnologija i modernizacije poslovanja, podršku privredi u tom pravcu, edukaciju, razmenu znanja kao i predlaganje novih mera za podsticanje razvoja industrija koje inovativno koriste nove tehnologije".

Poseban fokus će po "Strategiji razvoja industrije informacionih tehnologija za period od 2017. do 2020, biti" na sektoru malih i srednjih privrednih društava i preduzetništva - kako da poboljšaju posao, prvi saznaju šta se događa na tržištu.

Predsednik PKS Marko Čadež je rekao da će "digitalizacija privrede" biti jedan od najvećih izazova u narednim decenijama.

Vršilac dužnosti direktora Kancelarije Vlade Srbije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, Mihailo Jovanović je rekao da je ta kancelarija "okrenuta razvoju informacionih sistema koji omogućuju elektronsku upravu, povezivanje državnih organa i usluge građanima", a da Privredna komora to treba da obezbedi privredi.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side