SPO: Ukidanje zatvorskog pritvora Romiću i Radonjiću, prvi korak u režiranom scenariju
06.07.2017 | 17:17h ► 17:21h Beograd

SPO: Ukidanje zatvorskog pritvora Romiću i Radonjiću, prvi korak u režiranom scenariju

SPO: Ukidanje zatvorskog pritvora Romiću i Radonjiću, prvi korak u režiranom scenariju Foto: Medija centar Beograd
Srpski pokret obnove (SPO) ocenio je danas da je ukidanje zatvorskog pritvora dvojici optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije "prvi korak u režiranom scenariju čiji ishod vodi ka oslobađajujuoj presudi".

Bivšim pripadnicima Državne bezbednosti (DB) Milanu Radonjiću i Ratku Romići danas je, odlukom suda, ukinut zatvorski pritvor a određena im je mera kućnog pritovora uz elektronski nadzor.

SPO je u saopštenju Radonjića i Romića označio kao "šefove Miloševićeve DB" i negodovao što suđenje za ubistvo Ćuruvije, po njihovoj oceni, predugo traje.

Ta stranka je navela da to suđenje "predugo traje zbog toga što je državni tužilac predložio saslušanje nekoliko desetina svedoka koji su izjavljivali da ne znaju ništa o zločinu, umesto da optužnica insistira na prikupljenim materijalnim dokazima i na logičnom povezivanju nespornih činjenica".

"Istovremeno, sudije su saučestvovale u scenariju razvalačenja procesa", navela je u saopštenju ta stranka, čiji je lider Vuk Drašković.

SPO je naveo i da su "u režiji Službinih sudija Radonjić i Romić već oslobođeni zbog organizovanja atentata na Draškovića u junu 2000. godine u Budvi".

"Pre dva dana zvanično je zatraženo da se ukine i odavno pravosnažna presuda Branku Berčeku, koji je ubio Ivana Stambolića i pucao na Draškovića u Budvi", naveo je SPO.

Ocenjuje se u saopštenju i da se "suđenje teroristima Službe pretvaraju u sudska ubistva njihovih žrtava".

Uz Romića i Radonjića za ubistvo Ćuruvije, 11. aprila 1999. godine, optuženi su i bivši načelnik DB Radomir Marković kao i bivši pripadnik DB Miroslav Kurak, koji je u bekstvu.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 6.07.2017, 17:34h Todor (1)

    Vuče koji si ti duplak. Ti podržavaš indirektne ubice i atentatore na tebe. Nisu te se bez razloga odrekli zeljaci iz Gackog.

  • 6.07.2017, 16:45h Miodrag iz Peći

    Najveću krivicu snosi tzv "Nevenčana supruga Ćuruvije" jer iako su na njene oči (tek nakon egzekucije dobila je udarac u glavu od strane Romića) da Kurak nije Kurak i da se ne seća ničega već evo skoro dvadeset godina. Kako jo je u oči rekao i brat Slavkov, i ćerka i Danica Drašković, da je ona saučesnik i da je to sačestvovanje dobro naplatila avanzovanjem u direktorku Istorijskog Arhiva Srbije.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side