02.12.2017 Beograd

SNS odbacila navode lidera DS o spoljnoj politici Srbije

SNS odbacila navode lidera DS o spoljnoj politici Srbije
Srpska napredna stranka (SNS) odbacila je danas navode lidera Demokratske stranke (DS) Dragana Šutanovca da Srbija nema jasan stav prema međunarodnoj zajednici i da nikome nije jasno u kom pravcu aktuelna vlada vodi zemlju.

SNS je u saopštenju stavove Šutanovca ocenila "krajnje licemernim", istakavši i da je "Srbija ; zemlja koja vodi mudru, izbalansiranu spoljnu politiku, kojoj je imperativ da štiti isključivo svoje interese".

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Miloš Vučević je naveo i da se "Srbija snalazi na evropskom putu, ali i putu očuvanja mira i stabilnosti u regionu".

"Naš predsednik (Aleksandar Vučić) je lično inicirao uspostavljanje što čvršćeg ekonomskog saveza zemalja Zapadnog Balkana, jer će nam to doneti ekonomski prosperitet, neophodan za dalji razvoj, i ostanak mladih", naveo je on.

Vučević je napomenuo i da "treba biti krajnje licemeran i mrzeti sopstvenu zemlju pa reći da spoljna politika Srbije nije za svaku pohvalu".

"Srbija nema jasan stav, ni kurs u spoljnoj politici. Nikome nije jasno gde ova Vlada vodi zemlju. Vučić svoja obećanja ne ispunjava ni prema narodu, a ne ispunjava ni međunarodne obaveze. On koči zemlju na putu ka EU", kazao je Šutanovac u Šapcu na uvodnom delu sednice Glavnog odbora DS.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side