23.05.2019 Zrenjanin

SNS: Fantom koji štrajkuje glađu zbog pijaće vode, od Vodovoda primio 1,2 miliona dinara

SNS: Fantom koji štrajkuje glađu zbog pijaće vode, od Vodovoda primio 1,2 miliona dinara Foto: Beta / Ljuljana Stupar / MO
Gradski odbor Srpske napredne stranke u Zrenjaninu poručio je večeras da je jedan od aktivista Pokreta ujedinjenih fantoma (PUF), koji štrajkuju glađu zahtevajući od lokalnih vlasti u tom gradu da odgovore na pitanja vezana za postrojenje za prečišćavanje vode, bio predsednik Upravnog odbora zrenjaninskog vodovoda i primio naknadu od 1,2 miliona dinara.

U tom saopštenju se navodi da aktivisti Pokreta ujedinjenih fantoma - Milan Pernat i Miljan Čičić, nekadašnji članovi Demokratske stranke, nisu dali odgovore na pitanja koja interesuju javnost - "šta su oni učinili da u Zrenjaninu poteče zdrava pijaća voda".

Iz SNS Zrenjanin podsetili su da je voda zabranjena za piće 2004. godine, a da su "demokrate gradom vladale do 2012. godine", što znači da su imali period od osam godina da reše ovaj problem, ali da ga nisu rešili, niti su štrajkovali glađu.

"Uz to, Pernat je od 27. juna 2008. godine do 21. avgusta 2012. godine bio zamenik predsednika Upravnog odbora JKP 'Vodovod i kanalizacija' i za to vreme primio je naknadu od 1,2 miliona dinara za navedeni period", navodi se u saopštenju.

Piše i da Pernat nikada nije odgovorio na pitanja šta je u tom periodu uradio i za kakve usluge je plaćen, te zašto tada nije štrajkovao glađu.

"S druge strane, Čičić je od 2008. do 2012. godine bio član Upravnog odbora gradskog Muzeja, javnost se ne seća da li je u to vreme javno zahtevao hitno rešavanje problema sa pijaćom vodom i da li je stupao u štrajk glađu", navodi se još u tom saopštenju.

Iz Gradskog odbora SNS navode i da su u međuvremenu, aktivisti PUF postali poznati javnosti po upadima na RTS, kada su "mahali motornim testerama, te ugrožavali bezbednost zaposelnih, a sada prebacuju svu krivicu višedecenijskog problema sa pijaćom vodom na vlast koja je ovaj problem nasledila upravo od njih".

Milan Pernat i Miljan Čičić četvrti dan štrajkuju glađu ispred Gradske kuće u Zrenjaninu, gde je voda za piće zabranjena od 2004. godine, i zahtevaju da se u tom gradu postave cisterne sa zdravom pijaćom vodom, a večeras je održan i protest građana "Jedan od pet miliona Zrenjanin".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side