14.05.2019 Beograd

SMS i GDF: Razgovorom o Kosovu na Saboru SPC, Vučić još jednom drastično pogazio Ustav

SMS i GDF: Razgovorom o Kosovu na Saboru SPC, Vučić još jednom drastično pogazio Ustav
Koalicija Stranke moderne Srbije (SMS), Građanskog demokratskog foruma i Tolerancije Srbije ocenila je večeras da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "još jednom drastično pogazio Ustav razgovorom o Kosovu na Saboru Srpske pravoslavne crkve".

Navodeći da je Vučić sam izjavio da je patrijarha i ostale crkvene verodostojnike informisao o svim detaljima razgovora o Kosovu koji su do sada vođeni sa predstavnicima međunarodne zajednice i Prištine, stranka je u saopštenju upozorila da o tim detaljima "predsednik države nijednom prilikom nije obavestio ni Narodnu skupštinu, a ni građane Srbije".

"U svom autoritarnom i populističkom odnosu prema najvažnijim političkim pitanjima Aleksandar Vučić je poništio ustavnu odredbu o odvojenosti crkve i države. Posebna je nelogičnost to što je u tim razgovorima učestvovao i Milorad Dodik koji svojim stavovima dodatno destabilizuje BiH, što nagoveštava političke poteze koji sigurno ne mogu biti principijelni", piše u saopštenju.

Predsednik Srbije razgovarao je juče u Beogradu sa vrhom Srpske pravoslavne crkve o Kosovu i Metohiji i rešenju tog pitanja.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side