Slovačka već radi na problemu otvaranja poglavlja sa Srbijom
01.07.2016 Bratislava

Slovačka već radi na problemu otvaranja poglavlja sa Srbijom

Slovačka već radi na problemu otvaranja poglavlja sa Srbijom Foto: pixabay
Slovačka, koja je od danas do kraja godine preuzela predsedavanje EU, odmah je nastavila da radi na prevazilaženju preostalih razlika u stavovima oko otvaranja poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima sa Srbijom, rekao je Tanjugu portparol Ministarstva spoljnih poslova Slovačke Igor Skoček.

“Politika širenja spada među priorite slovačkog predsedavanja Savetu EU, kao što je navedeno u nedavno objavljenom programu. Radimo na jačanju verodostojnosti ove politike kroz održavanje zamaha u procesu pristupanja”, naglasio je on.

Skoček je kazao da je Holandija tokom predsedavanja EU preduzela sve napore sa ciljem postizanja konsenzusa među 28 članica Unije o otvaranju poglavlja 23 I 24 sa Srbijom, a da je Slovačka nasledila veoma dobru osnovu za zaključenje tog procesa.

“Mi smo odmah počeli sa nastavkom rada u pravcu prevazilaženje odstupanja u stavovima. Ohrabreni smo pozitivnim stavom svih strana I nadamo se da će ovaj rpoces moći uspešno biti završen, kako bi Srbija mogla nastaviti rad na najvažnijim kriterijumima celog procesa pregovora”, naglasio je on.

 

autor: IG izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side