Sloga: Vučić slagao da je prosečna plata u Beogradu 600 evra
08.04.2019 Beograd

Sloga: Vučić slagao da je prosečna plata u Beogradu 600 evra

Sloga: Vučić slagao da je prosečna plata u Beogradu 600 evra
Sindikat Sloga saopštio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo neistine kada je rekao da je prosečna plata u Beogradu 600 evra i da ljudi imaju veći standard u glavnom gradu nego u drugim delovima Srbije.

Taj sindikat je u saopštenju upitao Vučića na osnovu kojih parametara je došao do tih podataka o ekonomskom standardu u Beogradu ili je to izneo "populistički kao i više puta do sada u poslednjih sedam godina".

"Ukoliko je predsednik mislio samo na svoje partijske funkcionere zaposlene u gradskoj upravi Beograda, direktora JKP i njihovih saradnika, a bez prosečnih zarada radnika u javnom i privatnom sektoru, onda mu verujemo", piše u saopštenju Sloge.

Sloga je navela da je zbog ekonomske politike poslednjih nekoliko godina iz unutrašnjosti Srbije u Beograd došlo mnogo ljudi, među kojima neki koji su se "enormno obogatili i rešili da za svoje potomstvo kapitalizuju stečeno u glavnom gradu".

"Druga kolona ka prestonici je ona u većini, a to su sirotinja i gubitnici naprednjačke neoliberalne ekonomske politike, guranja preduzeća u stečaj, a otvaranja fabrika jeftine radne snage i uništavanja svake mogućnosti da u Srbiji narod od svog rada pristojno i dostajanstveno živi", piše u saopštenju.

Vučić je obilazeći radove "Beograda na vodi" rekao da je prosečna plata u Beogradu preko 600 evra i da je daleko veća nego u siromašnim krajevima Srbije.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side