Sloga: Uzdržati se od zahteva za ukidanje RTS-a
13.05.2020 Beograd

Sloga: Uzdržati se od zahteva za ukidanje RTS-a

Sloga: Uzdržati se od zahteva za ukidanje RTS-a Foto: Novi magazin/SA
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" pozvali su sve političke aktere u zemlji koji učestvuju u predizbornoj kampanji da se uzdrže od zahteva za ukidanje Radio televizije Srbije (RTS) kao javnog medijskog servisa.

 


"Takvim zahtevima ugrožavaju se svi zaposleni u toj medijskoj kući, od tehničkog osoblja do novinara, zastrašuju se i oni i njihove porodice da će ostati bez posla i egzistencije za život", navodi se u saopštenju Sloge.

Taj sindikat smatra da na RTS ne treba gledati kroz prizmu urednika koji su godinama unazad postavljani po partijskoj liniji i zbog čije uređivačke politike postoji animozitet, odnosno opravdano nezadovoljstvo građana u pogledu informativnog programa.

"Naprotiv, RTS mora da postoji kao javni servis i njemu je potrebna promena bez uplitanja dnevne politike, uz podmlađivanje kadrova i investiranja prvenstveno u ljude koji će se profesionalizmom vezati za tu nacionalnu kuću i podizati kvalitet programa", stoji u saopštenju.

Tvrdnje da se ukidanjem RTS ništa ne bi izgubilo i da bi se novac kojim ga građani finansiraju mogao iskoristiti za mnoge realnije potrebe ljudi, jednostavno ne stoje, budući da nikom u ovoj zemlji nije stalo da mu decu kulturno uzdižu rijaliti programi sa televizija koje imaju nezasluženu nacionalnu frekvenciju.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side