Sloga: Predsednik sindikata dobio otkaz jer je član SNS u Šapcu
16.09.2020 | 08:51h ► 12:46h Beograd

Sloga: Predsednik sindikata dobio otkaz jer je član SNS u Šapcu

Sloga: Predsednik sindikata dobio otkaz jer je član SNS u Šapcu
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" danas je najoštrije osudio "nezakonit otkaz predsedniku sindikata 'Sloga' u JKP Vodovod Šabac, vodoinstalateru Ivanu Vasiću, jer je on politički motivisan od strane direktorke tog preduzeća Danijele Lovrin Gavrilović, sa liste 'Nebojša Zelenović - Šabac je naš'".

"Ivan Vasić je dobio otkaz zbog navodne povrede radne obaveze oko upotrebe identifikacionog priveska za koji je prijavio nestanak, međutim, on je već duže vreme na meti direktorke samo zato što je član Srpske napredne stranke (SNS)", navedeno je u saopštenju.

Sindikat je poručio, kakko je naveo, "ostrašćenoj direktorki da povuče nezakonit otkaz i da ovaj sindikat braniti svakog predsednika sindikata iz SNS koji svoj posao u sindikatu obavlja profesionalno".

Kako piše u saopštenju, u ovom sindikatu "ima članova i simpatizera svih stranaka i poručujemo da nikada nećemo ćutati na bilo koju vrstu mobinga, zlostavljanja ili progona našeg članstva".

"'Sloga' jeste deo Udružene opozicije Srbije sa ciljem 'smene režima' i da se u Srbiji poboljšaju uslovi rada i plate, ali nismo za politiku osvetoljubivosti i sistema 'Sjaši Kurta da uzjaše Murta'", navedeno je u saopšenju.

 

Vodovod Šabac: Predsednik sindikata Sloga dobio otkaz zbog povrede radne obaveze, ne što je član SNS

Vodovod Šabac saopštio je danas da su netačni navodi Udruženih sindikata Srbije "Sloga" da je predsednik tog sindikata u tom javno komulanom preduzeću, vodoinstalater Ivan Vasić, dobio nezakonit otkaz zato što je član Srpske napredne stranke (SNS).

U saopštenju koje je potpisala direktorka šabačkog "Vodovoda" Daniela Lovrin Gavrilović, navodi se da su "u postupku utvrđivanja odgovornosti Ivana Vasića Tekira za učinjenu povredu radne obaveze izvedeni brojni dokazi i nesumnjivo je utvrđeno da je učinio povredu obaveze koja mu se stavlja na teret".

"Zakonitost otkaza ugovora o radu utvrđuje se u sudskom postupku a ne u medijima. Nekažnjavanje učinjene povrede radne obaveze i tolerisanje neprimerenog ponašanja ovog radnika po mom mišljenju predstavljalo bi povredu prava drugih radnika koji se ponašaju u skladu sa svojim obavezama", navela je Lovrin Gavrilović.

Ona je navela da je "kao direktor obavezna da reaguje i sankcioniše neprimereno ponašanje svih zaposlenih pa i onih koji su članovi SNS, bez obzira na to što zbog diktature u kojoj živimo trpi razne neprijatnosti".

"S obzirom da ste u vašem saopštenju u dobro poznatom maniru SNS izneli niz neistina lično smatram da vam nije mesto u Udruženoj opoziciji Srbije", navodi Lovrin Gavrilović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side