Sloga: Deponija u Vinči gori i vazduh je zagađen
03.04.2020 Beograd

Sloga: Deponija u Vinči gori i vazduh je zagađen

Sloga: Deponija u Vinči gori i vazduh je zagađen
Udruženi sindikati Srbije “Sloga” odbacili su danas tvrdnje direktora JKP „Gradska čistoća“ Beograd, Marka Popadića da predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović širi strah i paniku iznošenjem neistinitih informacija preko društvenih mreža o gorenju deponije u Vinči.


"Umesto da saniraju vatru koja konstantno gori na deponiji u Vinči i truje zaposlene i građane Beograda, ovo preduzeće izvrće činjenice i daje objašnjenja da se radi o procesima koji su “posledica prirodnih procesa sleganja zemljišta, koji su pod konstantnim nadzorom i kontrolom”, navodi se u saopštenju.

Iz udruženja "Sloga" dodaju da preduzeće zloupotrebljava vanredno stanje, najavljuje krivičnu prijavu zbog iznošenja informacija o vatri na deponiji i pominju korona virus za lični obračun sa predsednikom sindikata i njegovom podružnicom u tom preduzeću.

"Deponija u Vinči gori i vazduh je u Beogradu zagađen, što se da videti i osetiti, posebno sada kada je smanjen saobraćaj u Beogradu zbog vanrednog stanja i ograničenog kretanja usled pandemije", dodaje se u saopštenju.

JKP „Gradska čistoća“ i njen direktor bi trebalo da znaju da je Veselinović predsednik sindikata i da je  odgovoran da štiti zaposlene zbog štetnih posledica po zdravlje na radu, ali i kao građanin da upozori javnost na opasnost od zagađenja, pa i preko društvenih mreža.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Beograd, Marko Popadić, najavio je krivičnu prijavu protiv Željka Veselinovića, jer je navodno zloupotrebio informaciju o zagađenosti vazduha u Beogradu i na tviteru plasirao neistinu o požaru na deponiji u Vinči, aludirajući kako je upravo ta deponija izvor zagađenja vazduha, a da je on kao direktor preduzeća odgovoran za to.

autor: IG izvor: Novi magazin
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 3.04.2020, 19:47h dragan vukovic (5)

    s obzirom da yivimo u vinci i da je ovde cesto izuzetno tesko izaci na ulicu jer je zagadjenost tolika da doslovno neiste u mogucnosti da disete, barem smo se u stanu obezbedili ruskom tehnologijom fotokatalitickim preciscivacem ambilife pa nam ni aktuelna izolacija ne pada tesko

enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side