20.11.2018 | 14:08h ► 14:36h Kosovska Mitrovica

Slavlje na ulicama severnog dela Kosovske Mitrovice zbog Interpola

Slavlje na ulicama severnog dela Kosovske Mitrovice zbog Interpola Foto: prtscr ytb
Građani severnog dela Kosovske Mitrovice proslavili su danas odbijanje zahteva Kosova da bude primljeno u Interpol formiranjem kolone automobila, koji su kružili gradom sa srpskim zastavama i uključenim sirenama.

Kolona automobila kretala se iz pravca Mitrovice ka Zvečanu i nazad, praveći krug oko spomenika caru Lazaru u centru grada.

Potpredsednik Srpske liste i poslanik u kosovskom paramentu Igor Simić smatra da je rezultat glasanja u Interpolu, jasan znak da Beograd i Priština moraju da pronaću kompromisno rešenje, a ne da se silom i pritiscima dolazi do nekih poena.

"Ovo jeste veliki uspeh Srbije i njene diplomatije, ali verujem da će ovaj događa dati podstrek Beogradu i Prištini da nađu kompromisno rešenje koje će uvažiti interese i jedne i druge strane", rekao je Simić i dodao da "ne treba zaboraviti ni poruke koje su dolazile iz Prištine da je ovo čisto policijsko pitanje".

"To jeste od značaja, jer Unmik i dalje predstavlja instituciju koja može da omogući saradnju kosovske policije sa Interpolom i ja se nadam da će oni to iskoristiti", ocenio je Simić.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 20.11.2018, 14:59h Dokon pop...

    "Slavlje na ulicama severnog dela Kosovske Mitrovice zbog Interpola..." ...- "Dokon pop i jariće krsti" - kaže narodna mudrost!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side