Skupštinski odbor predložio Nikolu Martinovića za člana Saveta guvernera NBS
07.11.2019 Beograd

Skupštinski odbor predložio Nikolu Martinovića za člana Saveta guvernera NBS

Skupštinski odbor predložio Nikolu Martinovića za člana Saveta guvernera NBS Foto: Novi magazin / SA
Reizbor Nikole Martinovića, koga je Srpska napredna stranka (SNS) predložila za člana Saveta guvernera Narodne banke Srbije (NBS), danas je podržao Odbor Skupštine Srbije za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

 

Taj predlog će biti upućen na razmatranje Skupštini Srbije po hitnom postupku pošto Martinoviću mandat ističe 8. decembra. Protivkandidat mu je, na predlog Socijalističke partije Srbije (SPS), bio Rajko Perić. 

Martinović je na sednici Odbora rekao da nije znao da mu ističe mandat i da ga je pozvala šefica kabineta guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković koja mu je rekla da je potreban u Savetu i da će ga za kandidata Saveta predložiti SNS.

"Nisam član ni jedne partije, ali sam po ubeđenju komunista i bio sam zatečen pozivom SNS", rekao je Martinović koji je za raniji mandat bio kandidat SPS-a i SNS-a.

Dodao je da je "razočaran što ga niko od njegovih drugova nije pozvao da mu kaže da mu ističe mandat u Savetu guvernera".

Istakao je da je po pozivu iz NBS u kratkom roku došao čovek koji je doneo izjavu da je potpiše i rekao mu da "spremi dokumentaciju".

"Jednostavno, bio sam zatečen pozivom i da me niko iz SPS nije pozvao da kaže da mi ističe mandat", rekao je Martinović.

Član Odbora Đorđe Milićević (SPS) rekao je da "ne zna koje drugove spominje i da SPS ima proceduru predlaganja".

Martinović je radio u više firmi, 1992. godine je došao u Naftnu industriju Srbije na mesto finansijskog direktora, a od 2004. godine je bio član Upravnog odbora tog preduzeća. On je rekao da je deset godina bio član Upravnog odbora Novosadske, Panonske i Kontinental banke.

Rajko Perić je karijeru započeo 1997. godine u Novosadskoj banci i narednih 18 godina radio u više banaka, a od 2013. godine je u Jubmes banci član Izvršnog odbora.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side