24.04.2018 Beograd

Skupština utvrdila dnevni red sednice

Skupština utvrdila dnevni red sednice Foto: Beta / Slobodan Miljevic
Poslanici Skupštine Srbije posle celodnevne rasprave završili su rad i utvrdili dnevni red na kojem su zakoni iz oblasti odbrane, bezbednosti i međunarodne vojne saradnje, a nastavak sednice zakazan je za sutra u 10.00.

Na dnevnom redu su izmene Zakona o Vojsci Srbije i Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA). Ti zakoni prethodnih nekoliko meseci često osporavani u javnosti uz navode da će velike ingerencije dati ministru odbrane odnosno šefu BIA, a da se sužava prostor za demokratsku kontrolu vojske i BIA.

Na dnevnom redu su i izmene Zakona o odbrani, izmene i dopune Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, predloge zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme i o vojnom obrazovanju, kao i Memorandum o razumevanju vlada Srbije i Izraela u vezi sa vojnom, odbrambenom i odbrambeno-industrijskom saradnjom.

Poslanici će raspravljati i o vojnoj saradnji sa Grčkom, Republikom Srpskom i Rumunijom u oblasti odbrane.

Oni će razmatrati i Godišnji plan upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga u multinacionalnim operacijama u 2018. godini i učešće pripadnika oružanih snaga u mirovnim operacijama.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side