14.11.2017 Beograd

Skupština usvojila dnevni red, nastavak sednice sutra

Skupština usvojila dnevni red, nastavak sednice sutra Foto: Printscreen
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su večeras posle višečasovne rasprave dnevni red sednice na kome je nekoliko zakona iz oblasti zdravstva, a sednica će biti nastavljena sutra.

Utvrđivanje dnevnog reda počelo je oko 11, a pauza u radu trajala je od 14 pa do nešto posle 15 časova.

Na dnevnom redu sednice su Predlog zakona o medicinskim sredstvima, dopune Zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva, kao i potvrđivanje Finansijskog ugovora Kliničkicentri/C između Srbije i Evropske investicione banke koje je podnela Vlada Srbije.

Skupština je odbila predloge opozicije za dopunu dnevnog reda, među kojima su predlog za formiranje Anketnog odbor za rušenje objekata u Savamali, formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica na koji način je ministar odbrane Aleksandar Vulin stekao stan u Beogradu od 107 metara kvadratnih, predloge izmena Zakona o radu i drugih propisa.

Poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić tražio je, tokom popodneva, od predsednice Skupštine Srbije Maja Gojković da mu vrati vreme koje mu je oduzela dok je obrazlagao predloge za dopunu dnevnog reda. 

"Kad to radite ovde pred kamerama šta onda radite na biračkim mestima", kazao je Milojičić.

Predsednica Skupštine rekla je da mu neće vratiti vreme koje mu je oduzeto jer je vređao.

"Vama je vreme važnije od poštovanja poslanika, rekli ste da su nenormalni i da su mafijaši, neću vam vratiti vreme za uvrede. Dužni ste da poštujete Poslovnik u svakom trenutku kada radimo", kazala je ona.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović zatražio je od Gojkovićeve da ne dozvoli pojedinim poslanicama da se "dalje iživljavaju" nad narodnim poslanicima i ;građanima i da sednicu vodi u skladu sa Poslovnikom.

Sednica će biti nastavljena sutra u 10 časova.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side