21.03.2018 Beograd

Skupština sutra o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja

Skupština sutra o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja Foto: Novi magazin/SA
Skupština Srbije glasaće sutra o ukupno 30 zakonskih predloga i sporazuma među kojima su i predlozi zakona o strancima, nacionalnom DNK registru, kao i izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja kojima je predviđeno pooštravanje kazni za saobraćajne prekršaje.

Poslanici će se izjasniti i o sporazumu o saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Federalne službe obezbeđenja Rusije, u oblasti bezbednosti, zaštite zaštićenih osoba i objekata, razmeni informacija i drugim delatnostima.

Skupština će glasati i o predlozima zakona o azilu, graničnoj kontroli, evidencijama i obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova, o izmenama zakona o državljanstvu, o policiji i javnom redu i miru i više međunarodnih sporazuma.

Rasprava prve sednice redovnog prolećnog zasedanja završena je 14. marta, a protekla je uglavnom u polemici o rezultatima beogradskih izbora i o amandmanima poslanika vladajuće većine na koje je potrošeno gotovo sve vreme za raspravu u pojedinostima i to samo na prvu tačku dnevnog reda - Predlog zakona o strancima.

O preostalim tačkama u pojedinostima nije bilo vremena da se govori.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side