26.09.2017 Beograd

Skupština Srbije završila rad, nastavak rasprave o amandmanima sutra

Skupština Srbije završila rad, nastavak rasprave o amandmanima sutra Foto: Novi magazin / SA
Skupština Srbije završila je večeras rad, a raspravu o amandmanima na Predlog zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja nastaviće sutra.

Današnju raspravu obeležile su opomene i verbalni "okršaji" predsednice parlamenta Maje Gojković i poslanika Dosta je bilo. Poslanici ĐB Branki Stamenković izrečene su tri opomene i nju je pošto je prišla predsedavajućoj bez dozvole obezbeđenje izvelo iz sale.

Predstavnici vladajuće većine i Maja Gojković negodovali su što su poslanici DJB i njihov šef Saša Radulović podnosili istovetne amandmane. Poslanička grupa DJB je na predloženi zakon o kom se raspravlja podnela oko 400 amandmana.

Predsednica skupštine je govoreći iz poslaničke klupe SNS tražila od skupštinske službe da obaveste građane koliko ih koštaju sednice "ovakve vrste", koje se održavaju i posle 18 časova.

"Da znamo koliko bi mogli udžbenika da kupimo za novac koji smo utrošili", dodala je Gojković s obzirom da su mnogobrojni amandamni ĐB glasili da se određenom članu zakona doda član pod slovom A a kojim se traže besplatni udžebenici za učenike, besplatan prevoz i najvipe 20 učenika po odeljenju i 15 dece po vaspitaču u predsškolskoj ustanovi.

"Cirkus ste napravili od ovog parlamenta sa ovih 300 amandman sa istim tekstom koji ne odgovaraju uopšte tekstu predlogu zakona. Ovo je sramota za jedan parlament. Mislim da smo dosta za danas radili i da smo građanima Srbije pokazali šta je prava istina. Vidimo se sutra u 10", rekla je predsedenica skupštine na kraju rada.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side