23.12.2016 | 08:25h ► 11:15h Beograd

Skupština nastavila rad raspravom o 27 tačaka dnevnog reda

Skupština nastavila rad raspravom o 27 tačaka dnevnog reda Foto: Beta/Emil Vaš
Skupština Srbije nastavila je danas raspravu u načelu o 27 tačaka dnevnog reda, među kojima su Predlog zakona o proceniteljima i zakonsko rešenje isplate stare devizne štednje iz perioda bivše Jugoslavije.U skupštinskoj sali prisutan je mali broj poslanika.

Odlučeno je da će Skupština večeras zasedati i posle 18.00 časova.

Skupština je konstatovala da je poslaniku SPS Ivici Tončevu prestao mandat, jer je podneo ostavku. Njega je Vlada Srbije nedavno imenovala za držanog sekretara Ministarstva spoljnih poslova.

Poslanici danas treba‡ da raspravljaju o zakonu kojim se predviđa da država Naftnoj industriji Srbije (NIS) isplati dug Petrohemije iz Pančeva od 105 miliona evra.

Vlada Srbije poslala je taj zakon na hitno razmatranje, a predviđeno je da se dug isplati u šest rata, od kojih prva iznosi 20 odsto i treba da se isplati do kraja ove godine.

Na dnevnom redu su i izmene Zakona o regulisanju javnog duga Savezne Republike Jugoslavije po osnovu devizne štednje, prema kojem ukupne obaveze Srbije iznose 310 miliona evra.

Na dnevnom redu su i izmene zakona o sistemu plata u javnom sektoru, o javnoj svojini, o akcizama, o porezu na dodatu vrednost, kao i izmene i dopune Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, takođe su na dnevnom redu Skupštine Srbije.

Predložene su i izmene zakona o javnim medijskim servisima i privremenom uređivanju naplate takse za javni medijski servis RTS i RTV kojima će i sledeće godine iz državnog budžeta biti date četiri milijarde dinara, a TV pretplata će i dalje biti 150 dinara mesečno.

Pred poslanicima je i izbor člana Saveta Komisije za zaštitu konkurencije sa liste kandidata koju je podneo Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, kao i izmena i dopuna zakona o tržištu kapitala, i o preuzimanju akcionarskih društava.

Na dnevnom redu je i izbor članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, kao člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, sa liste kandidata koju je podneo Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja.

Razmatraće se i izmene Zakona o uređenju sudova i ugovor o zajmu izgradnju auto-puta E-763, deonica Surčin-Obrenovac.

Poslanici su juče skoro četiri sata utvrđivali dnevni red i odlučili da se o svim tačkama vodi objedinjena rasprava.

autor: MŽ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Identifikovan osumnjičeni za napad na Peconija Identifikovan osumnjičeni za napad na Peconija

  Policija je identifikovala osobu za koju se sumnja da je pucala na Predraga Rankovića Peconija. Identifikovani Ž.R. još nije uhapšen, nezvanično saznaje N1.

 • Novinar pozvan da dostavi dokaze nakon što je postavljao pitanja Vučiću Novinar pozvan da dostavi dokaze nakon što je postavljao pitanja Vučiću

  Novinar Stefan Cvetković saslušan je u svojstvu građanina u policiji, dan nakon konferencije za novinare u Vladi Srbije na kojoj je postavljao pitanja premijeru Aleksandru Vučiću koja su se odnosila na moguću krađu izbora.

 • Preletačević: Lagaću narod, radiću pre svega za sebe Preletačević: Lagaću narod, radiću pre svega za sebe

  Prema istraživanju najeminentnijih numerologa, "cenim se" na više od 22 odsto, dok mi u drugom krugu predviđaju 53 odsto, izjavio je predsednički kandidat Luka Maksimović, kandidat pokreta "Ljubiša Preletačević Beli - Beli - Samo jako".

 • Šešelj: Jedino ja mogu da kontrolišem Vučića Šešelj: Jedino ja mogu da kontrolišem Vučića

  Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da je veoma važno da na predstojećim predsedničkim izborima bude izabran kandidat koji je u stanju da sa predsedničke funkcije kontroliše aktuelnog premijera Aleksandra Vučića i dodao da bi to mogao jedino on.

 • PSS: Policajcima za odlazak na miting potrebno odobrenje ministra PSS: Policajcima za odlazak na miting potrebno odobrenje ministra

  Reprezentativni Policijski sindikat Srbije saopštio je danas da im se javio veliki broj policajaca iz svih Policijskih uprava po Srbiji, koji navode da im je zabranjeno prisustvo predizbornim skupovima predsedničkih kandidata.

 • Stefanović: Lažne optužbe Policijskog sindikata Srbije Stefanović: Lažne optužbe Policijskog sindikata Srbije

  Ministar untrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefаnović izjavio je danas da iz njegovog kаbinetа nije dаt ni pisаni ni usmeni nаlog o ponаšаnju policijskih službenikа i ostvаrivаnju njihovih zаkonskih prаvа povezаnih sа izborima, niti se Ministаrstvo mešа u slobodnu volju bilo kojeg pripаdnikа policije ili nekog drugog delа Ministаrstvа.

 • Krivične prijave zbog nelegalnog gledanja domaćih i stranih serija Krivične prijave zbog nelegalnog gledanja domaćih i stranih serija

  Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da je policija podnela krivične prijave protiv dve osobe zbog sumnje da su u dužem periodu preko internet portala serije.rs nezakonito omogućili onlajn (online) gledanje velikog broja domaćih i stranih televizijskih serija, čime su nosiocima autorskih prava naneli veliku finansijsku štetu.

 • KRIK objavio podatke o imovini i poslovima predsedničkih kandidata KRIK objavio podatke o imovini i poslovima predsedničkih kandidata

  Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK objavila je danas bazu podataka o imovini predsedničkih kandidata, s kim su poslovali i da li su prekršajno ili krivično kažnjavani.

 • Ivanović: Nadam se da će pravo biti dominatno u odnosu na politiku Ivanović: Nadam se da će pravo biti dominatno u odnosu na politiku

  Predsednik Građanske inicijative "Sloboda demokratija pravda" Oliver Ivanović kome se sudi za ratne zločine rekao je dan pred novi sudski proces, da je optimista i da se nada da će pravo biti dominantno u odnosu na politiku.

 • Sutra 18. godišnjica početka NATO bombardovanja Sutra 18. godišnjica početka NATO bombardovanja

  Sutra se navršava 18 godina od početka vazdušnih napada NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ).

 • Vlada Srbije pomaže migrantima da pokrenu biznis i kupe kuću Vlada Srbije pomaže migrantima da pokrenu biznis i kupe kuću

  Vlada Srbije donela je uredbu o programu podsticaja za migrante u 2017. godini kojom je predviđeno da se iz budžeta izdvoji 320 miliona dinara da bi se poboljšali uslovi života tim ljudima, piše Blic u današnjem izdanju.

 • RIK usvojio uputstvo za glasanje na KiM RIK usvojio uputstvo za glasanje na KiM

  Republička izborna komisija (RIK) usvojila je danas dva sata posle ponoći Uputstvo za sprovođenje glasanja na izborima za predsednika Srbije 2. aprila ove godine na Kosovu i Metohiji, za koje je procenjeno da bez podrške Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) ne mogu biti bezbedno sprovedeni.

Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side