24.04.2019 Beograd

Skupština Srbije nastavila sednicu razmatranjem amandmana

Skupština Srbije nastavila sednicu razmatranjem amandmana Foto: Novi magazin/ SA
Skupština Srbije nastavila je danas sednicu raspravom o amandmanima na Predlog izmene i dopune zakona o strancima.

Poslanici su juče završili razmatranje amandmana na Predlog zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u kreditnim francima i razmatranje dopune Zakona o budžetskom sistemu kojim je predviđeno povećanje plata zaposlenih u predškolskim ustanovama od maja, za devet odsto u odnosu na decembarska primanja.

Najviše polemika bilo je oko Predlog zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u kreditnim francima, a poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta zatražila je da ministar finansija Srbije pripremi novi predlog tog zakona koji će obuhvatiti sve korisnike stambenih kredita indeksiranih u kreditnim francima ili da povuče sadašnji predlog iz rasprave.

Ministar finansija Siniša Mali je ranije izjavio da je pronađeno kompromisno rešenje između korisnika stambenih kredita u švajcarskim frncima, banaka i države koju će to koštati 11,7 milijardi dinara. On je rekao da se taj leks specijalis odnosi na sve građane koji imaju kredite u toj švajcarskoj valuti, odnosno njih 15.785.

Ona je u raspravi u Skupštini Srbije o amandmanim na Predlog zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima rekla da je "vlast dužna da novac iz budžeta poreskih obveznika troši pažnjom dobrog domaćina" i upitala iz kojih sredstava će se obezbediti novac za pokriće dela troškova građana koji su zaduženi u švajcarcima pod uslovom da se usvoji predloženi zakon.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side