15.06.2018 Beograd

Skupština Srbija nastavila vanrednu sednicu, počela rasprava o amandmanima

Skupština Srbija nastavila vanrednu sednicu, počela rasprava o amandmanima Foto: Novimagazin / SA
Skupština Srbija počela je danas raspravu o amandmanima na izmene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi.

Na predlog izmena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravu podneto je 600 amandmana, do čega su poslanici Srpske napredne stranke (SNS) podneli više od pola amandmana. 

Poslanica Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta je rekla da, kada je u pitanju lokalna samouprava, nema ozbiljnijih promena u izmenama i dopunama predloga Zakona o lokalnim samoupravama.

"Ovde se zaokružuju partijski organi i lokalne samouprave se uvode u evrointegracije na način da će one voditi spoljnu politiku, tako je napisano u jednom članu, a to je kršenje Ustava", kazala je Radeta. ;

Na dnevnom redu su i izmene i dopune zakona o državnoj upravi, o matičnim knjigama, javnim agencijama, o platama zaposlenih u javnim agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave. 

Na dnevnom redu su i predlozi zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, o službenoj upotrebi jezika i pisma, koje je podnela Vlada Srbije. 

Zatim, predlog izmena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji i potvrđivanje Dodatnog protokola Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi o pravu da se učestvuje u poslovima lokalnih vlasti, koje je podnela Vlada Srbije, kao i odluka o izboru predsednika sudova koji je podnela Visoki savet sudstva.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side