Skupština Niša potvrdila izbor direktora aerodroma
11.08.2018 Beograd

Skupština Niša potvrdila izbor direktora aerodroma

Skupština Niša potvrdila izbor direktora aerodroma Foto: Novi magazin/SA
Skupština grada Niša potvrdila je odluku Gradskog veća da vršilac dužnosti Javnog preduzeća "Aerodrom Niš" bude diplomirani inženjer vazdušnog saobraćaja Dušan Knežević.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je na skupštinskom zasedanju da je Knežević do sada radio kao šef saobraćaja na niškom aerodromu i da ispunjava sve uslove da bude izabran za v. d. direktora.

"Direktor aerodroma (Vladica) Đurđanović je podneo neopozivu ostavku, a da bi preduzeće moglo da nesmetano funkcioniše bilo je neophodno da se postavi vršilac dužnosti", izjavio je Bulatović.

Odbornici opozicije glasali su protiv izbora Dušana Kneževića za v. d. direktora aerodroma uz obrazloženje da ne ispunjava zakonske uslove za tu funkciju.

Odbornik odborničke grupe "Niška inicijativa" Srđan Nonić rekao je da Knežević nema, kao što je to zakonom predviđeno, pet godina radnog iskustva sa fakultetskom diplomom.

Vršilac dužnosti direktora niškog aerodroma Dušan Knežević izjavio je za RTS da "očekuje da aerodrom Niš nastavi putem koji je krenuo", odnosno da nastavi sa značajnim rastom koji beleži poslednjih godina.

Direktora JP "Aerodrom Niš" trebalo bi da imenuje država jer je prešao u njeno vlasništvo, međutim, pošto država u Agenciji za privredne registre (APR) nije još upisana kao vlasnik, imenovanje novog direktora obavio je grad.

Ostaje nepoznato da li će država imenovati novog direktora kada se proceduralne stvari oko upisa vlasništva reše ili će Knežević i tada ostati u direktorskoj fotelji.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 11.08.2018, 16:30h Cvele

    Raduje se svako ko je makar i jednu reč razmenio sa novim direktorom. Čovek pleni na svaki način.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side