Završena rasprava u načelu o Tijaninom zakonu, pred poslanicima ugovori o zajmovima
15.05.2019 | 10:55h ► 16:40h Beograd

Završena rasprava u načelu o Tijaninom zakonu, pred poslanicima ugovori o zajmovima

Završena rasprava u načelu o Tijaninom zakonu, pred poslanicima ugovori o zajmovima Foto: Novi magazin/SA
Skupština Srbije završila je danas načelnu raspravu o Predlogu izmena i dopuna Krivičnog zakonika, poznate kao Tijanin zakon i drugim promenama u krivičnoj materiji, a počelo je razmatranje niza ugovora o zajmovima za ifrastrukturu, ali i druge oblasti.

Pred poslanicima je na dnevnom redu potvrđivanje ugovora Vlade Srbije i kineske Export-Import banke o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za Projekat modernizacije i rekonstrukcije mađarsko-srpske železničke veze na teritoriji Srbije, za deonicu Novi Sad-Subotica-državna granica (Kelebija).

Predloženo je da na dnevnom redu bude i potvrđivanje ugovora Vlade Srbije i kineske Export-Import banke o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za projekat izgradnje autoputa E-763, deonica Preljina-Požega.

Zatim, potvrđivanje finansijskih ugovora Srbije i Evropske investicione banke Partnerstvo za lokalni razvoj i Okvir za jačanje otpornosti lokalne infrastrukture, i sporazuma Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj o zajmu u projektu modernizacije poreske administracije.

Skupština treba da potvrdi i sporazume Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj o zajmu za projekat unapređenja trgovine i saobraćaja Zapadnog Balkana i o zajmu za projekat unapređenja usluga elektronske uprave, kao i okvirni sporazum o zajmu LD 1981 (2018) Banke za razvoj Saveta Evrope za finansiranje javnog sektora i unapređenje infrastrukture u zdravstvu.

autor: SA, VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side