Skupština Kosova inicirala zakon o zabrani igara na sreću
22.03.2019 Priština

Skupština Kosova inicirala zakon o zabrani igara na sreću

Skupština Kosova inicirala zakon o zabrani igara na sreću Foto: Beta / Armenija Z. Bešević
Skupština Kosova je danas na vanrednoj sednici koja je sazvana na zahtev poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova, sa 74 glasa za usvojila rezoluciju kojom se od Vlade zahteva da u roku od 30 dana pripremi i Skupštini dostavi izmene i dopune zakona kojima se onemogućava organizovanje igara na sreću na teritoriji Kosova.


Povod za vanrednu sednicu i rezoluciju su dva ubistva koja su se dogodila 17. i 20. marta ove godine u kockarnicama u Suvoj Reci i Lipljanu.

Šef poslaničke grupe DSK, Avdulah Hoti je u ime poslanika koji su potpisali zahtev za vanrednu sednicu istakao da se niko od građana nije obogatio od igara na sreću i da one služe samo za pljačku naroda.

Predložio je tekst rezolucije kojom se zahteva zatvaranje svih objekata sa igrama na sreću i formiranje parlamentarne komisije.

"Za žaljenje je da tek posle tragičnih događaja dolazi do reagovanja institucija. Svi podaci govore da se taj sektor suočava sa neuspehom. Vlada Kosova je usvojila dokument koji se odnosi na igre na sreću. Umesto da se kazne i zatvaraju igre na sreću one se otvaraju. Samo u vladi sa mentalitetom kazina se usvaja takav dokument", rekao je Hoti.

Predložio je rezoluciju u kojoj se od Vlade zahteva zatvaranje svih objekata sa igrama na sreću na Kosovu, da Skupština izabere komisiju koja bi u roku od mesec dana predočila dokument kojim se zatvaraju sve takvi objekti ta igre na sreću.

Hoti je zatražio da se rezolucija usvoji bez parlamentarne rasprave.

Predlog su podržale sve poslaničke grupe u Skupštini Kosova.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 22.03.2019, 17:42h E, prešli se ...

    "...izmene i dopune zakona kojima se onemogućava organizovanje igara na sreću na teritoriji Kosova." ...- E, bogami, tu mnogo greše: evo u Beogradu na svakom ćošku kockarnice i kladionice, pa ŠTA FALI DRŽAVI - dobija LEP PRIHOD OD POREZA koji vlasnici (gazde, investitori...) PLAĆAJU DRŽAVI SRBIJI... (bolje bi im bilo, burazeru, da bude ono, ono "Kosovo je Srbija"...)

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side