07.06.2018 | 09:56h ► 15:47h Beograd

Radojičić: Biću gradonačelnik svih gradjana

Radojičić: Biću gradonačelnik svih gradjana Foto: Beta / Milan Obradović
Novoizabrani gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da će biti gradonačelnik svih gradjana - onih koji jesu i onih koji nisu glasali za njega.

Radojičić je u prvom obraćanju nakon izbora za gradonačelnika Beograda kazao da će dati sve od sebe da Beograd bude ggrad u kojem će svi građani da osećaju poboljšanje života.

"Pred nama je težak zadataka, da dostignu ciljeve obećane u kampanji", rekao je Radojičić i dodao da je uzbuđen zato što je izabran za gradonačelnika Beograda.

On je kazao da je svestan i da će se truditi da opravda ukazano poverenje.

Istakao je da je on čovek kompromisa i da smatrada da ima prostroa da svi zajedno nađu zajedničke interese.

"Ovo je ;izuzetna. Čoveku se dese neke stvari koje ne planira... Izuzetno sam zadovoljan i srećan", kazao je novoizabrani gradonačelnik.

 

Radojičić izabran za gradonačelnika Beograda

Skupština grada Beograda izabrala je danas Zorana Radojičića za gradonačelnika Beograda.Glasanje je bilo tajno, a za izbor Radojičića i novo rukovodstva glasala su 63 odbornika.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Goran Vesić, a za članove Gradskog veća predloženi su Dragomir Petronijević, Tanja Popović, Steva Marušić, Miloš Dangubić, Gavril Kovačević, Zoran Adamović, Elena Bilić, Filip Marjanović, Fadilj Eminović, Vojin Vučićević i Vladimir Jestratijević.

 

Radojičić: Novo rukovodstvo nastavlja tamo gde je prethodno stalo

Kandidat za gradonačelnika Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da planira da nastavi velike investicije i projekte i nastavi razvoj glavnog grada Srbije, koji je započela prethodna gradska vlast.

"Novo rukovodstvo planira da nastavi tamo gde je prethodno stalo. Naš plan je nastavak investicija i projekata da Beograd postaje svakim danom sve bolji", rekao je Radojičić odbornicima pošto je predložen za gradnonačelnika na sednici Skupštine grada Beograda.

Radojičić je kazao da je njegov san da Beograd u naredne četiri godine postane prava moderna, urbana i razvijena evropska prestonica.

"Moj tim će raditi u interesu građana i građanki. Moći će da ponudi rešenje za velike i male izazove. Vodiću grad sa puno posvećenosti, poštovaću prestonicu i energiju Beograda, čime smo svi opijeni", kazao je Radojičić i obećao da će sve svoje veštine upotrebiti da bi Beograd postao lepši, bolji i uspšeniji.

Najavio je ulaganje u zdravstvo, obrazovanje, infrastrukturu, zapošljavanje, kulturu, kao i podršku ugroženim i marginalizovanim grupama.

Radojičić je kazao da su među najaznačajnijim projektima u Beogradu izgradnja metroa, završetak pasarele koja spaja Kalemegdan i priobalje, kao i početak izgradnje gondole.

"U centru svakog projekta mora biti čovek. Razvoj svake od 17 gradskih opština je bitan", kazao je on.

Radojičić je zahvalio Srpskoj naprednoj stranci i njenom lideru Aleksandru Vučiću na prepoznavanju njegovih liderskih sposobnosti i ukazanom poverenju.

On je kazao da je kao direktor Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj osetio potrebu za izgradnjom Tiršove dva.

"Tirošova dva je najveća strast koju imam. Moj cilj je da taj projekat privedem kraju. Naša deca zaslužuju najbolje uslove za lečenje", kazao je on.

Istakao je da od svog tima očekuje rezultate, da svakodnevno rade mnogo i ulažu mnogo truda kako bi grad bio bolji i lepši.

Radojičić je za svog zamenika predložio Gorana Vesića koji je najavio da će politika novog rukovodstva Skupštine Beograda biti nastavak politike u protekle četiri godine u Beogradu.

"Biće to politika kontinuiteta", kazao je Vesić i tokom govora izneo šta je sve prethodna vlast uradila za glavni grad Srbije, dok je on bio gradski menadžer.

Danas ćemo građanima ponuditi san o Beogradu 21. veka, našu viziju razvoja grada, ideje o tome kako će naš grad postati centar ovog dela Evrope i plan kako će Beograd postati bolje mesto za život građana, kazao je Vesić.

Istakao je da se nastavlja "spuštanje" grada na reke, da će glavni grad dobiti "Beograd na vodi", kao i da će biti izgrađena "nedostajuća infrastruktura".

Vesić je kazao da će se nastaviti izmeštanje industrijske zone iz centra grada, da će biti izgrađen metro, nova autobuska stanica, kao i da će se Beograd okrenuti "ekološki prihvatljivoj hijerarhiji u saobraćaju" kako bi se prioritet dao pešacima, biciklima, javnom gradskom prevozu, a ne automobilima.

On je najavio nabavku novih gradskih autobusa, rešavanje problema buke u gradu, divlje gradnje.

"Naša vizija je da se Beograd humanizuje i da postane grad bolji za život stanovnika. Kada kažemo humaniji grad to znači infrastruktura, saobraćaj, urbanizam i da svakodnevni život budu usmeren i podređen svakom čoveku", kazao je Vesić.

Za članove Gradskog veća predloženi su Dragomir Petronijević, Tanja Popović, Steva Marušić, Miloš Dangubić, Gavril Kovačević, Zoran Adamović, Elena Bilić, Filip Marjanović, Fadilj Eminović, Vojin Vučićević i Vladimir Jestratijević.

 

Više desetina okupljenih ispred Skupštine Beograda da podrži novog gradonačelnika

Više desetina građana okupilo se danas ispred Skupštine grada Beograda kako bi pružili podršku novom gradonačelniku koji će danas biti izabran na sednici gradskog parlamenta.

Okupljeni su aplauzom pozdravili kandidata za gradonačelnika Zorana Radojičića, kao i Gorana Vesića koji je kandidat za zamenika gradonačelnika.

Oni su agenciji Beta kazali da su došli da pozdrave i daju podršku budućem gradonačelniku.

Skupština grada Beograda danas bira gradonačelnika, njegovog zamenika, kao i članove Gradskog veća.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side