21.06.2019 Beograd

Skupština Beograda 25. juna o završnom budžetu grada za 2018. godinu

Skupština Beograda 25. juna o završnom budžetu grada za 2018. godinu Foto: Novi Magazin / SA
Sednica Skupštine grada Beograda zakazana je za utorak, 25. jun, a na dnevnom redu je između ostalog i završni račun budžeta grada za 2018. godinu, saopšteno je danas iz Sekretarijata za informisanje.

Odbornici će raspravljati i o boravišnoj taksi, o naknadama za korišćenje javnih površina za teritoriju grada Beograda, kao i o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu neizmirenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu akcionarskog društva "Holding industrija kablova", Jagodina.

Na dnevnom redu sednice je i projekat institucionalnog javno-privatnog partnerstva uvođenja sistema javnih bicikala u Beogradu, o javnim parkliralištima, o načinu postupanja sa nepokretnostima koje su u javnoj svojini Grada Beograda, kao i Izveštaj o radu Saveta za zdravlje Grada Beograda za 2018. godinu.

Pred odbornicima će biti i predlozi utvrđivanju naziva ulica na teritoriji Rakovice i Čukarice, kao i o izmeni naziva ulica na teritoriji Vračara i Zemuna, i predlozi odluka o podizanju spomenika despotu Stefanu Lazareviću, Nikolaju Krasnovu i Miloju Mići Orloviću, kao i predlozi rešenja o obrazovanju odbora za podizanje tih spomenika.

Odbornici će raspravljati o komunalnom redu, o određivanju komunalnih delatnosti, a na dnevnom redu je i nekoliko predloga planova detaljne regulacije od važnosti za razvoj grada.

Sednica je zakazana za 10.00.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side