11.09.2018 Beograd

Skot: Sad najvažnije da Srbija i Kosovo postignu dogovor

Skot: Sad najvažnije da Srbija i Kosovo postignu dogovor Foto: Beta / Kabinet potpredsednice Vlade / DS
Američki ambasador u Beogradu Majkl Skot rekao je danas da će Amerika podržati svako rešenje Kosova i Srbije za koje će se smatrati da gradi stabilnost u regionu.

Skot nije želeo da odgovori ni potvrdno ni odrečno na pitanje da li izjava senatora Rona Džonsona da Amerika nije podvukla crvenu liniju kada je reč o promeni granica, znači da bi SAD podržale takvo rešenje.

"Ja mislim da je sad najvažnije ne da ja kažem da ili ne, nego da Srbija i Kosovo dođu do dogovora. Posle toga mi ćemo sigurno gledati taj dogovor pozitivno ako je to dogovor između partija u konfliktu, ali na kraju krajeva naša ocena će biti da li će taj dogovor, kakav god on bude, izgraditi stabilinost u regionu, i u Srbiji i na Kosovu, ali u stvari u celom regionu", rekao je Skot.

On je ocenio da nije uvek pametno određivati rokove.

"Dok traju ;pregovori nije uvek pametan korak reći do ovog datuma morate odlučiti i nakon toga nema ništa, jer ako se ne stigne zbog nekog problema šta onda. Mislim da treba da rešimo ovaj problem nekada, zašto ne sada", rekao je američki ambasador posle akcije davanja krvi povodom obeležavanja godišnjice terorističkih napada na SAD 11. septembra 2001. godine.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side