07.12.2018 Beograd

Širom Srbije 1,3 miliona sadnica posađeno tokom akcije 'Jedno drvo za jednog ratnika'

Širom Srbije 1,3 miliona sadnica posađeno tokom akcije 'Jedno drvo za jednog ratnika' Foto: Beta / Jovo Mamula
Ministri odbrane i pravde Srbije, Aleksandar Vulin i Nela Kuburović, posadili su danas sadnice drveća ispred zgrade Šumarskog fakulteta u Beogradu čime je završen projekat "Jedno drvo za jednog ratnika".

U okviru tog projekta, započetog 2014. godine povodom stogodišnjice od Prvog svetskog rata, posađeno je 1,3 miliona sadnica drveća - koliko se računa da je Srbija izgubila stanovnika u tom ratu.

Ministarka pravde Nela Kuburović kazala je da je značaj tog projekta i u "očuvanju životne sredine, širenju svesti građana, saniranju mnogih klizišta".

"Sadili smo na više od 250 lokacija širom zemlje. Posebno bih istakla jedan od razloga zašto uopšte Ministarstvo pravde učestvuje u ovom projektu a to je resocijalizacija osuđenih lica, jer su upravo oni učestvovali u projektu", istakla je Nela Kuburović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je ocenio da je to bila "prava akcija kojom smo pokazali koliko je velika uspomena na naše pretke i kakva Srbija treba da bude da bi bila dostojna uspomena na njih – bolja, sigurnija, zdravija", prenelo je Ministarstvo odbrane.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side