Sindikat Zastava oružje traži od Vulina da zaustavi rušenje fabričkog sistema
13.11.2019 Kragujevac

Sindikat Zastava oružje traži od Vulina da zaustavi rušenje fabričkog sistema

Sindikat Zastava oružje traži od Vulina da zaustavi rušenje fabričkog sistema Foto: prtscr ytb
Sindikalna organizacija "Zastava oružje" zatražila je od ministra odbrane Aleksandra Vulina da spreči sprovođenje odluke Nadzornog odbora i direktora fabrike Mladena Petkovića da se ulazna kontrola fabrike izbaci iz sadašnjeg prostora kako bi se tu uselio sindikat ASNS.

Kako je saopštio Samostalni sindikat fabrike, doneta je štetna odluka da se u najkraćem roku izbaci ulazna kontrola iz fabričkog prostora i prebaci u zgradu koja se nalazi na sasvim drugom kraju fabrike i u prostor koji je neodgovarajući i nefunkcionalan za te namene.

"U pitanju je devastacija dela kontrole u kome se vrše merenja, poređenja, provera i ocena ulaznih fluida neophodnih za proces proizvodnje od čega zavisi krajnji kvalitet proizvoda", naveo je taj sindikat.

Samostalni sindikat fabrike ocenio je da je takva odluka nastavak urušavanja fabričkog sistema koje se sprovodi u poslednje dve godine od strane nadzornog odbora.

Dodaje se da naročito zabrinjava što Nadzorni odbor i rukovodstvo fabrike znaju da će se rušenje strateške tačke kontrole direktno, kako se navodi, odraziti na kvalitet ulaznih sirovina, što za fabriku može biti veoma skupo i nepopravljivo.

Predviđeno je, kako se navodi, da se u prostor ulazne kontrole useli ASNS, sindikat kome je rukovodstvo dalo, navodi se, nezakonitu reprezentativnost.

ASNS ima 80 članova i već ima svoj prostor nedaleko od mesta gde se decenijama nalazi ulazna kontrola.

Samostalni sindikat Zastava oružje koji zastupa 1.900 članova zatražio je od Ministartsva odbrane da poništi štetnu odluku rukovodstva fabrike, kao i da zbog svega što je urađeno pokrene postupak za smenu predsednika NO pukovnika Ivice Marjanovića.

Sindikat je najavio da će ukoliko Ministarstvo odbrane ne zaustavi rušenje fabričkog sistema i ne spreči izbacivanje unutrašnje kontrole iz sadašnjeg prostora, organizovanjem protesta i blokadom sprečiti stvaranje veće štete fabrici od čijeg rada zavise sudbine 2.600 radnika i njihovih porodica.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side