24.05.2018 Beograd

Sindikat: Sve češći napadi na policajce, pooštriti kazne

Sindikat: Sve češći napadi na policajce, pooštriti kazne Foto: Beta/Dragan Gojić
Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPŠ) danas je najoštrije osudio sve češće napade na policijske službenike i dodao da je zato neophodno pooštriti kaznenu politiku.

Sindikat je kao primere sve češćih napada na policajce, naveo dva napada koja su se desila juče prilikom intervencije u Novom Pazaru i kod naplatne rampe "Nais" - sa huliganskim grupama.

Kako su saopštili, u Novom Pazaru je došlo do napada kada su policijski službenici intervenisali jer muškarac koji ih je napao i vređao nije želeo da pokaže identifikacioni dokument.

"Tom prilikom on je napao policijske službenike i jednom naneo lakše telesne povrede u vidu rasekotine na licu, a drugom je zadao udarac u predelu prepona", naveli su.

Sidnikat dodaje da je na naplatnoj rampi na autoputu Beograd-Niš došlo do napada na policajca, koji je intervenisao da bi sprečio sukob dve "navijačke frakcije".

Nezavisni policijski sindikat Srbije je istakao da se napadi na policijske službenike razlikuju od slučaja do slučaja, ali da je skoro svima zajednička karakteristika da su napadači višestruki povratnici koji se oglušuju o naređenja, prete smrću i samouvereno napadaju predstavnike države.

Sindikat je pozvao pravosudne organe da hitno pooštre kazne za napade na policijske službenike, jer je, kako su istakli, napad na policajca napad na državu.

"Svako ko ne preza da napadne državu usudiće se da napadne bilo koga", naveo je predsednik NPŠ Miloš Jelenković.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side